Ювентус отвоюва трудна победа след обрат (ВИДЕО)


Ювентус отвоюва трудна победа след обрат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1649 0

Ювентус стигна до трудна победа след обрат у дома над Верона и временно оглави класирането в Серия А. "Бианконерите" допуснаха да им поведат в 20', но изравниха в 31', а Кристиано Роналдо донесе победата с точно изпълнение на дузпа в 49'. Мачът бе рекорден за титулярния вратар на "черно-белите" - Джанлуиджи Буфон. Той бе под номер 902 за него с фланелката на "Старата госпожа", с което легендата изравни паоло Малдини, който има същия брой срещи, но с екипа на Милан. 

В 20-ата минута Мигел Велозо овладя топката след рикошет и стреля от границата на наказателното поле, пращайки топката в горния ляв ъгъл. Малко след това Дарко Лазович нацели гредата. В 31', при атака на Ювентус, Роналдо подаде към Арън Рамзи и той довкара отклонен удар от границата на наказателното поле. Вратарят на Верона остана безпомощен.

Четири минути след подновяването на играта Корай Гюнтер повали играч на домакините и реферът отсъди дузпа за Ювентус. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който я прати неспасяемо под напречната греда и покрай Силвестри за 2:1.

В 63' Буфон показа добре познатата си класа, спасявайки изстрел на Матия Дзакани. Четири минути по-късно, след статично положение, пред вратата на "бианконерите" настъпи разбъркване, но шампионът оцеля. В 90' пък Велозо разтресе напречната греда. В 4-ата минута от добавеното време Мараш Кумбула получи втори жълт картон за препречване на Матюиди и беше изгонен. В класирането Верона остана на 12-а позиция, имайки в актива си само 4 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички