Ювентус обезличи Милан в дербито и дръпна с 10 точки на върха


Ювентус обезличи Милан в дербито и дръпна с 10 точки на върха

1131 0

Ювентус записа за втори пореден сезон "дубъл" от победи над Милан, след като тази вечер на "Ювентус Арена" шампионите стигнаха до 3:1 над "росонерите", записвайки 6-а поредна победа над закъсалия гранд.

Резултатът беше открит в 14' от Карлос Тевес след чудесен пас на Мората, като това беше 10-ия гол в първите 15 минути на шампионите до момента през сезона.

Лука Антонели с 4-ия си гол за сезона успя да изравни резултата в 29', но само 3 по-късно Бонучи вкара за 2:1 след страхотен пас на Тевес. Мората пък оформи крайното 3:1 в 67', давайки заявка за постоянно титулярно място.

Към момента той има едва 5 мача като титуляр (12 като резерва), но има 5 гола и 3 асистенции. В последните 386 минути той е вкарал или асистирал за 6 попадения.

Това беше 38-а загуба на Милан на гости в Торино, а във вратата на Лопес падна и гол №140 за Юве у дома срещу "росонерите", което прави Милан най-удобния съперник за шампионите в Серия А.

Благодарение на победата си Ювентус вече е с 53 точки, поставяйки под напрежение Рома преди гостуването на Каляри. "Вълците" са с 10 точки по-малко. Милан пък е 10-и с 29 точки, но още утре може да се озове на 13-о място.

Преди началото на срещата Масимо Алегри имаше малко проблеми за решаване, след като Касерес беше контузен, а Лихтщайнер - наказан. Индзаги от своя страна не можеше да разчита на куп титуляри, сред които Ел Шарави, Де Йонг, Монтоливо, Абате и Сапата, а новото попълнение Пелета трябваше да почне в центъра на защитата.

Само минута и половина след началото на срещата Алваро Мората можеше да открие резултата, но бившият му съотборник в Реал Мадрид Диего Лопес успя да избие удара му.

Натискът на Ювентус обаче беше много тежък и защитата на Милан капитулира в 15'. Мората пусна отличен пас за Тевес, който мина покрай новото попълнение Пелета и с категоричен удар даде аванс на своите.

В следващите минути Евра се отчете с два пропуска, а в 28' при една от редките си възможности "росонерите" успяха да изравнят. При центриране от корнер Антонели успя да засече с глава - 1:1.

Радостта в лагера на Милан обаче не траеше дълго, след като само 3 минути по-късно Ювентус отново беше напред в резултата. Мунтари загуби топката от Мората, който веднага стреля. Лопес успя да спаси, пращайки топката в корнер. При центрирането обаче Тевес комбинира с Бонучи по прекрасен начин, а защитникът успя да отбележи - 2:1.

До края на полувремето положението на "росонерите" се влоши, след като Жереми Менез трябваше да напусне игра. В добавеното време Лопес спаси нов удар на Тевес, запазвайки шансовете на своите.

В 54' дойде и първата опасност пред Буфон за втората част, след като Пацини се озова на добра позиция и моментално стреля, но италианският национал спаси удара. Това се оказа решаващо в 65', когато Мората закова третия гол за Ювентус.

Погба размина Мунтари в центъра на терена и иницира страхотна атака на Ювентус. Това доведе до топовен удар на Маркизио в гредата, а след като топката се отби никой не успя да блокира Мората - 3:1.

До края на срещата още един гол на Мората беше незачетен заради засада, а Тевес пропусна да направи 4:1 резултата. Милан така и не се възстанови от бързото повеждане с 2:1 и не организира добри атаки, с които да се бори поне за равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички