Ювентус мина още един изпит с "отличен" по пътя към нова титла в Италия (ВИДЕО)


Ювентус мина още един изпит с "отличен" по пътя към нова титла в Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5259 0

Италианският шампион Ювентус спечели дербито на 17-я кръг от Серия А срещу Рома с минималното 1:0. "Старата госпожа" се наложи у дома и продължава без поражение в първенството.

Това бе 16-а победа от началото на сезона и играчите на Масимилиано Алегри събраха актив от 49 точки. По този начин те върнаха аванса си от 8 точки пред втория Наполи. Рома пък продължава със слабите резултати през кампанията и са 10-и с 24 пункта.

През първото полувреме Марио Манджукич откри с глава. В края на срещата пък резервата Дъглас Коста също бе точен. Той завърши атака по десния фланг от Кристиано Роналдо, който върна добре към бразилеца в наказателното поле. Минута по-късно обаче попадението му бе отменено, след като в хода на атаката Блес Матюиди бе изършил нарушение. Реферът Давиде Маса видя това с помощта на системата ВАР и не зачете попадението.

Изненадващо в първите 20' се откриха две чисти положения пред крайния защитник Алекс Сандро. В 8' той отправи удар в десния ъгъл, който бе отразен от Робин Олсен. 10' по-късно отново бранителят бе близко да открие резултата, като завърши атака по левия фланг с мощен удар, но встрани от целта.

Натискът на домакините даде резултат 10' преди почивката. Де Силио открадна топка с помощта на Бентанкур и след това центрира към далечната греда. Там Марио Манджукич надскочи защитник на Рома и с глава откри - 1:0.

През втората част Ювентус установи контрол над мача. Играчите на Масимилиано Алегри разменяха пасове, при които футболистите на Рома бяха напълно безпомощни.

30' преди края на срещата двата отбора размениха по едно чисто голово положение. Първо Федерико Фацио бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране от корнер, но прати топката в ръцете на Шчезни. При ответната атака Дибала центрира, а Роналдо стреля от земя с глава, но Олсен демонстрира рефлекс и изби.

В добавеното време на срещата резервата Дъглас Коста сложи точка на спора. Кристиано Роналдо напредна по десния фланг и върна по земя към бразилеца, който от близко матира Олсен за 2:0. Минута по-късно обаче попадението му бе отменено, след като в хода на атаката Блес Матюиди бе изършил нарушение. Реферът Давиде Маса видя това с помощта на системата ВАР и не зачете попадението.

СЪСТАВИ:  

Ювентус: Шчезни, Сандро, Киелини, Бонучи, Де Сцилио, Матюиди, Пянич, Бентанкур, Роналдо, Манджукич, Дибала

Рома: Олсен, Сантон, Манолас, Фацио, Коларов, Кристанте, Нзонзи, Юндер, Заниоло, Флоренци, Шик

Преди мача

Шампионът на Италия Ювентус посреща Рома в дербито на кръга в Италия. Към момента играчите на Масимилиано Алегри все още не познават вкуса на загубата и са убедителни лидери с 46 точки. Втори е Наполи с 41, но играчите на Карло Анчелоти изиграха своя мач от кръга.

От своя страна Рома разочарова от началото на сезона. Това се вижда и в класирането на тима, като "вълците" са едва 10-и с 24 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички