Ювентус мечтае за топ 4 в Серия А след Дерби д'Италия с 5 гола и 2 червени картона - шампионът Интер е сломен


Ювентус мечтае за топ 4 в Серия А след Дерби д'Италия с 5 гола и 2 червени картона - шампионът Интер е сломен
Снимка: Getty Images/Guliver

4187 0

Ювентус продължава да мечтае за класиране в топ 4, след като успя да измъкне победата в Дерби д'Италия с успех 3:2 срещу Интер. Двубоят бе белязан от огромна драма и обрати в последните минути, както и от червени картони на Родриго Бентанкур и Марсело Брозович. Все пак се стигна до първо поражение в Серия А за "нерадзурите" от 20 мача насам.

Първото полувреме приключи при аванс от 2:1 за Ювентус след голове на Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку, както и на Хуан Куадрадо в самия край на частта. Именно колумбиецът е големият герой за своя тим заради двата си гола, изпросената дузпа и изпросения червен картон за Брозович.

През второто полувреме след изгонването на Бентанкур (55') инициативата бе изцяло в полза на Интер и гостите стигнаха до попадение в 85-ата минута, отново чрез Лукаку. Точно тогава ситуацията изглеждаше безнадеждна за "бианконерите", но Куадрадо успя да си изпроси дузпа, която след това реализира (88'). В последните секунди пък Брозович го подсече при заформяща се опасна контраатака и бе изгонен

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Киелини, Де Лихт, Данило, Рабио, Бентанкур, Киеза, Куадрадо, Кулушевски, Роналдо

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Дармиан, Лукаку, Мартинес

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Ювентус остана с човек по-малко, след като Родриго Бентанкур бе изгонен с втори жълт и респективно червен картон. Полузащитникът го получи заради задържане на противников играч.

След червения картон очаквано Интер наложи пълен контрол над срещата, а Юве рядко владееше топката и атакуваше. В 70-ата минута Андреа Пирло красноречиво показа намеренията си за срещата, като замени Кристиано Роналдо и Федерико Киеза, за да вкара Алваро Мората и Мерих Демирал.

В 82-рата минута появилият се като резерва Весино бе близо до гол, след като бе оставен непокрит в наказателното поле, отскочи добре и засече с глава центриране на свой съотборник. Шчесни обаче се бе позиционирал добре и спаси.

85' - 2:2! Секунди по-късно Лукаку успя да засече подаване, преборвайки се с Киелини и изравни резултата. Първоначално голът бе отменен, но съдията прегледа ситуацията и реши да промени решението си и да го зачете. Повторенията показаха, че и Лукаку, и Киелини се държаха за фланелките.

88' - 3:2! Куадрадо направи хитър финт и си изпроси нарушение в противниковото наказателно поле, след като Перишич го събори. Колумбиецът се нае и с изпълнението и не сбърка, за да даде отново аванс на своя тим.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 20 минути от срещата Ювентус бе по-активният от двата отбора - владееше топката в значително по-голям период от време и създаде няколко добри възможности, но Кулушевски не реагира по най-добрия начин и не съумя да се възползва.

24' - 1:0! Няколко минути след това Джорджо Киелини бе съборен в наказателното поле на Интер от Матео Дармиан. Главният съдия отсъди дузпа. Кристиано Роналдо се нае с изпълнението, като Ханданович спаси. Топката обаче остана удобна за Кристиано, който успя да вкара от втория си опит.

35' - 1:1! Интер успя да изравни бързо-бързо, след като Ромелу Лукаку вкара от дузпа. Тя бе отсъдена сякаш твърде леко, след като Лаутаро Мартинес бе застъпен леко отзад от Де Лихт. Мартинес не държеше топката под контрол, а контактът бе неволен и твърде лек. Въпреки това съдията имаше своите аргументи и посочи бялата точка.

45+2' - 2:1! Юве си върна аванса в самия край на частта. Куадрадо стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката бе неспасяема за Ханданович.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Интер наруши 9-годишната серия от титли на един от най-големите си врагове в Италия - Ювентус. "Нерадзурите" просто доиграват сезона и не се борят за нищо, но за този мач няма как да не излязат пределно мотивирани - още веднъж да покажат, че детронирането на "старата госпожа" не е никак случайно.

А заедно с това и да нанесат довършващ удар по съперника си, защото при поражение в дербито днес футболистите на Андреа Пирло губят шансове за класиране в топ 4 и така няма да играят в Шампионска лига през следващия сезон. Трябва да се отбележи, че дори и при успех срещу Интер класирането за Юве в топ 4 отново няма да е сигурно и ще се чака грешка от някой от основните конкуренти.

Ювентус е губил само два пъти през 2021 година като домакин в Серия А (10 победи и 2 загуби), но последното поражение бе твърде тежко - с 0:3 от Милан съвсем наскоро, което и бе голямата крачка към попадане извън топ 4. "Бианконерите" ще се опитат да вкарат първия гол в срещата, тъй като са непобедени като домакин през сезона, когато вкарат първи (10 победи и 1 равенство).

Новият шампион Интер е непобеден в 20 поредни двубоя от Серия А (16 победи и 4 равенства), като последно допусна поражение в шампионата на 6 януари, когато Сампдория надделя с 2:1 над "нерадзурите". Отборът е най-силен в последната част от мачовете, као 48,78% от попаденията на Интер са след 60-ата минута.

Интер ще се опитва да победи два пъти в Дерби д'Италия в рамките на 1 сезон за първи път от сезон 2003/04. Напомняме, че първата среща от кампанията между двата тима завърши при резултат 2:0 за играчите на Антонио Конте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички