Ювентус громи като домакин, Наполи с драма в Генуа


Ювентус громи като домакин, Наполи с драма в Генуа
Снимка: Getty Images/Guliver

939 0

Италианският шампион Ювентус постигна осмата си победа от началото на сезона в Серия А. В среща от междинния 10-и кръг „бианконерите“ се наложиха с 4:1 при домакинството си на новака Спал 2013.

Федерико Бернардески даде начало на головото шоу на домакините с прекрасно попадение в 14-ата минута. Бившият футболист на Фиорентина получи подаване на границата на наказателното поле и с много красиво изпълнение от воле прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Гомис. Осем минути по-късно голямата звезда на торинци Пауло Дибала удвои след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар за 2:0. Преди почивката гостите върнаха един гол чрез Алберто Палоски, който се разписа в 34-ата минута, след като бе изпуснат от защитата на домакините.

През втората част до изненада обаче не стигна и след нови две попадения Юве си гарантира трите точки. Първо в 65-ата минута Гонсало Игуаин върна преднината от два гола за своя тим, а пет минути по-късно Хуан Куадрадо с глава оформи крайното 4:1 в полза на шампионите.

В друг мач от кръга Наполи се завърна на победния път след драматичен успех при гостуването си на Дженоа. Българският национал Андрей Гълъбинов започна като титуляр за тима от Генуа, като се отличи с асистенция още в 4-ата минута за гола на Адел Таарабт. Само десет минути по-късно обаче Дрис Мертенс изравни след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. В 35-ата минута отново белгийският национал се разписа, за да изведе гостите напред – 1:2.

В 60-ата минута неаполитанци стигнаха до трето попадение, този път след автогол на Ервин Зуканович. Все пак в 75-ата минута домакините успяха да намалят пасива си чрез Армандо Ицо, но до края така и не стигнаха до изравнителен гол.

Иначе с днешния успех Наполи се върна на върха в класирането с актив от 28 точки (9 победи, 1 равенство). На втората позиция е съставът на Интер с 26, трети е шампионът Ювентус с 25, колкото има и четвъртият Лацио.

Ето и още резултати от 10-ия кръг в Серия А:

Аталанта – Верона 3:0

Сасуоло – Удинезе 0:1

Рома – Кротоне 1:0

Каляри – Беневенто 2:1

Киево – Милан 1:4

Фиорентина – Торино 3:0

Болоня – Лацио 1:2. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички