Ювентус без Роналдо загуби за първи път през сезона в Серия А


Ювентус без Роналдо загуби за първи път през сезона в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1268 0

Ювентус допусна първата си загуба в първенството на Италия по време на визитата си в Генуа. "Бианконерите", които в 27 поредни шампионатни мача не знаеха вкуса на поражението, отстъпиха на Дженоа с 0:2 в двубоя от 28-ия кръг на Серия А.

В Генуа грандът от Торино игра бе редица свои важни фигури - Войчех Счесни, Джорджо Киелини, Блес Матюиди и най-вече Кристиано Роналдо. Португалецът получи почивка, но това може и да се оказа грешно решение за треньора Макс Алегри.

Всъщност Ювентус поведе на своя съперник в 56', но голът на Пауло Дибала бе отменен заради засада. Дженоа огорчи звездните си гости в 72' чрез Стефано Стураро. Бившият кадър на Ювентус наказа "бианконерите" с първото си докосване до топката, след като влезе като резерва, и се възползва от асистенция на Горан Пандев.

Второто попадение във вратата на домакините падна в 81' и отново бе дело на резерва. Този път Пандев наказа италианския шампион, след като получи пас на точката на дузпата и стреля в двицение, не оставяйки шанс на резервния вратар на гостите - 2:0. В класирането Ювентус остава лидер, с голяма преднина пред Наполи - 8 точки, но и мач повече. Дженоа е на 11-а позиция с 33 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички