Юве се изложи, Севиля прескочи групите на Шампионска лига!


Юве се изложи, Севиля прескочи групите на Шампионска лига!
Снимка: Guliver/Getty Images

1591 0

Ювентус изненадващо изпусна в края победата над Олимпик (Лион) и се задоволи само с 1:1, с което не можа да си осигури предсрочно класиране за осминафиналната фаза, а по същото време точно с това се похвали Севиля, който пък надви с 3:0 Динамо (Загреб) на Ивайло Петев.

Гонсало Игуаин откри резултата от дузпа за Ювентус още в 10-ата минута, с което увеличи головата си сметка за Юве на 9 попадения в 15 мача от всички турнири. Също така лично той вече има 100 попадения за италианските Наполи и Юве в едва 159 мача.

Игуаин имаше още един невероятен шанс да реализира втори гол в 30-ата минута, но някак си не намери очертанията след чудесен рейд и пас на Марио Манджукич. Джанлуиджи Буфон пък още в самото начало на двубоя направи поредната си великолепна намеса.

Лион не изглеждаше заплашително, но изненада съперника си в 85-ата минута, когато Корентен Толисо засече с глава центриране и отбеляза първия гол във вратата на Юве този сезон в ШЛ.

Лусиано Вието продължава да впечатлява с екипа на Севиля и вероятно още следващото лято ще бъде върнат в Атлетико от Диего Симеоне, който бе разочарован от него миналата кампания, но сега 22-годишният аржентинец е под пара.

Вието откри резултата след асистенция номер поредна на Франко Васкес в 31-ата минута и така вече има цели пет попадения за Севиля от началото на сезона.

Един от лидерите в отбора на Ивайло Петев - Петър Стоянович - предаде доверието на треньора и получи глупав втори жълт картон още в самия край на първото полувреме.

Динамо се защитаваше добре до 67-ата минута, когато включване на левия бек Серхио Ескудеро остана загатка и Севиля стигна до заслужения си втори гол. За 3:0 се разписа в 80-ата минута Стивън Н'Зонзи, а в 89-ата резервата Уисам Бен Йедер също реализира за крайното 4:0.

Севиля вече е осминафиналист и е лидер в групата с 10 точки, а Юве остава на втора позиция с 8. Тъй като Лион е трети с 4, ще трябва да се съсредоточи вече само върху двубоя си с Динамо на Петев за елиминациите на Лига Европа.

Това обаче едва ли ще е трудно за френския гранд, защото тимът на Петев още няма дори гол в Шампионска лига и играе ролята на боксова круша в Група Н.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички