Треньорът на Рома: Ние сме аутсайдери


Треньорът на Рома: Ние сме аутсайдери
Снимка: Getty Images/Guliver

771 0

Треньорът на Рома Руди Гарсия бе словоохотлив и отговори на всички въпроси на италианските журналисти в лагера на тима в Бад Валтерсдорф в Австрия.

"Всички твърдят, че Рома е фаворит за скудетото, но за мен ние си оставаме аутсайдери. Но щом толкова настояват, готов съм да приема, че сме фаворити. Важното е да направим всичко възможно, за да бъдем такива наистина. Това ще ни помогне да разберем колко струваме в действителност. Отваря ни се фантастична възможност и играчите го знаят" - коментира французинът.

"Засега при нас всичко се развива добре, нямаме никакви проблеми, но един треньор винаги трябва да се стреми да се усъвършенства, също като футболистите", продължи Гарсия.

"Трябва винаги да поддържаме желанието за победа. Знам, че е нещо нормално, когато нещата вървят, отборът да се отпусне, но моята задача е да не позволявам това да стане".

Гарсия се спря специално върху публикациите за бъдещето на Мехди Бенатия.

"Много пъти вече казах, че държа той да остане. Но писанията за него ме забавляват. Един ден чета, че е продаден на 99%, а на следващия че почти сигурно остава. Затова довчера му търсех заместник, но днес прочетох сутрешните вестници, разбрах, че остава и се успокоих" - пошегува се треньорът на Рома.

Той каза още, че разчита капитанът Тоти да изнесе поредния си силен сезон.

"Важното е Франческо да е във форма. Когато е добре физически, той може всичко на терена. Желанието му е винаги да играе, но моята задача е да дозирам точно участията му. Признавам обаче, че когато Франческо е на терена, съотборниците му се забавляват повече" - сподели Гарсия.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички