Световният рекордьор Даеи: Няма да бъда разочарован, когато Роналдо счупи рекорда ми


Световният рекордьор Даеи: Няма да бъда разочарован, когато Роналдо счупи рекорда ми
Снимка: Getty Images/Gulliver

5138 0

Бившият нападател на Иран Али Даеи заяви, че няма да е тъжен, ако португалецът Кристиано Роналдо подобри неговия рекорд за най-много отбелязани голове за национален отбор. Даеи е лидер в тази класация със 109 точни удара, а Роналдо е втори с 95 гола.

"Много съм горд със световния ми рекорд. Мисля, че всички иранци също се гордеят с това, което съм постигнал в кариерата ми. Рекордът принадлежи не на мен, а на целия ирански народ. Няма да бъда разочарован, когато Роналдо счупи рекорда ми.

Всички постижения трябва да бъдат подобрявани. Радвам се, че ще ме надмине такъв велик футболист. Той в момента е в прекрасна форма. Мисля, че Кристиано влиза в тройката на най-добрите футболисти в историята. Той дава на своя отбор много повече, отколкото Меси на Аржентина. Затова между двамата аз избирам Кристиано", заяви Даеи, цитиран от Gazzetta dello Sport.

Припомняме, че петкратният носител на "Златната топка" реализира своето попадение номер 700 в професионалната си кариера. Това се случи срещу Украйна при загубата с 1:2. А кога "паднаха" останалите юбилейни попадения на Кристиано - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички