Страхотни Ювентус и Влахович шамаросаха Лече и изместиха Интер от върха в Серия А (ВИДЕО)


Страхотни Ювентус и Влахович шамаросаха Лече и изместиха Интер от върха в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

571 0

Ювентус постигна класическа победа над Лече в двубой от 21-вия кръг на Серия А. "Бианконерите" се наложиха с 3:0 над тима от долната половина на класирането, предивзиквайки рокада на върха.

Резултата в 59-ата минута за гостите откри Душан Влахович. Отново сръбският голмайстор удвои преднината на своя тим в 68-ата минута. Крайното 3:0 оформи Бремер 5 минути преди изтичането на редовните 90.

Така възпитаниците на Масимилиано Алегри изместиха Интер от върха на таблицата, повеждайки с 52 срещу 51 точки, но и с мач повече. На "нерадзурите" предстои дерби с Наполи в понеделник (22.01) от 21:00 часа (българско време).

Как се разви двубоят?

Лече стартира по-добре мача, създавайки първата голова възможност. Тя дойде в 5-ата минута, когато Никола Кръстович получи топката, освободи си пространстрво и стреля силно извън наказателното поле. Тя обаче профуча покрай страничния стълб.

Именно той, минути по-късно, се намеси решително, изчиствайки топката с глава от самата голлиния след удар на МакКени. Скоро след това, Филип Костич шутира опасно към вратата на Фалконе, но ударът му прелетя над напречната греда.

Отново сърбинът не успя да използва създала се възможност от малък ъгъл. Вратарят на Лече, се приближи до него, но така и не му се наложи да се намесва. През останалата част на първото полувреме значими моменти пред двете врати липсваха.

Веднага след началото на вторите 45 минути домакините изразиха сериозни претенции за дузпа, след като Амквист беше повален в наказателното поле на съперника, но съдията остави играта да продължи. ВАР пък изобщо не се намеси.

15 минути по-късно Ювентус най-накрая откри резултата. След като Фалконе блокира опасен удар посока вратата на домакините, Камбиазо бе най-съобразителен. Той съумя да се ориентира добре, за да центрира към Влахович, който с левия си крак прецизно прати топката в мрежата, без да остави шансове за реакция на вратаря на Лече.

Video edited on Kapwing

Само 8 минути бяха нужни на Ювентус да удвои преднината си. Костич центрира по великолепен начин към далечната греда, където МакКени засече коженото "кълбо" с глава, насочвайки го към вратата. То попадна у Влахович, който я прати в мрежата за 2:0 с втория си гол в мача.

Video edited on Kapwing

5 минути преди края на редовните 90 Ювентус сложи точка на спора в този мач. Бремер получи хубаво подаване от пряк свободен удар, засичайки с глава и правейки крайния резултат класически - 3:0.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички