Спорна дузпа реши дербито Ювентус - Милан


Спорна дузпа реши дербито Ювентус - Милан
Снимка: Guliver/GettyImages

1429 0

Ювентус записа 31-а поредна домакинска победа в Серия А, след като в дербито на кръга стигна до инфарктно 2:1 над Милан в Торино и крачи уверено към поредната си титла в Калчото.

"Бианконерите" доминираха по всички параграфи по време на двубоя, но Джанлуиджи Дунарума направи уникален мач и спаси няколко уникални положения, изпуснати от Дибала, Игуаин, Манджукич и компания.

Той все пак капитулира срещу Мехди Бенатиа през първото полувреме, но още преди края на полувремето Бака изравни след пас на Деулофеу.

През втората част отново младият вратар на "росонерите" блесна и отрази 3 страхотни удара на играчи на Ювентус, а в края домакините, както и гостите, изглеждаха премирени с равенството. Тогава дойде и последната минута от продължението, когато Лихтщайнер пробва центриране и топката срещна ръката на защитник. Макар и да е спорна ситуацията, реферът се консултира с асистента си и Юве получи шанс да реши мача с дузпа. Дибала стреля безкомпромисно и "старата госпожа" спечели с 2:1.

Това беше 15-а победа на "бианконерите" у дома през сезона от 15 мача, а с това воденият от Масимилиано Алегри тим събра 70 точки - 11 пред Рома, но и с мач повече. Наполи е на третото място с 57 пункта. Милан от своя страна остава на 7-а позиция с 50 точки, но все още има шанс за зона "Лига Европа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички