Спорна дузпа даде гол аванс на Ювентус срещу Бербатов и Монако


Спорна дузпа даде гол аванс на Ювентус срещу Бербатов и Монако

3159 0

Ювентус стигна до ценна победа над Монако, след като в първи четвъртфинален двубой от Шампионска лига Артуро Видал донесе победата на своя тим с 1:0 след спорна дузпа в 57'.

Чилиецът беше безпощаден от 11 метра, след като беше отсъдено нарушение срещу Алваро Мората от страна на Рикардо Карвальо при борба за високата топка в наказателното поле.

Монако имаше страхотни шансове през целия двубой, но Бернардо Силва, Марсиал и Димитър Бербатов се отчетоха с доста пропуски, а силен двубой записа и капитанът на домакините Джанлуиджу Буфон, отразил няколко опасни удари.

Торинци записаха "суха" мрежа, което беше важно в мача, но все пак интригата в мача остава заради крехкия аванс на "бианконерите". Димитър Бербатов, който почна като резерва, и компания обаче трябва да съжаляват, че не вкараха поне един гол в срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна със сериозен натиск на домакините, като още в 4' Мората беше намерен в наказателното поле, но испанският нападател от чиста позиция прати топката в аут. Две минути по-късно и Тевес беше близо до гол, но ударът му от 20 метра беше отразен от Субашич. В 11' и гостите показаха зъби, след като Караско се озова на отлична позиция и стреля, но Буфон със сетни усилия изби в корнер.

Монако продължи да е изключително опасен на контраатаки и често защитата на италианския тим оставяше празни пространства. На два пъти обаче Марсиал не успя да се възползва от това, а веднъж Курзава стреля с глава в аут след добро центриране на Моутиньо.

В 26' домакините направиха непростим пропуск, след като Видал се озова непокрит и от няколко метра имаше шанс да реализира, но стреля твърде слабо и Субашич улови.

Постепенно с приближаването на почивката Ювентус се настаняваше все по-осезаемо в половината на домакините, но не намираше начин нито по двата фланга, нито през средата да прокара топката в наказателното поле. Играчите на Масимилиано Алегри опитваха изстрели от дистанция, но Тевес и Клаудио Маркизио не намериха целта със своите шутове.

Играчите на Монако не се притесняваха да спират с нарушения атаките на съперника си, защото имаха предимство при отбраната на всякакви статични положения. В 45-ата минута Ювентус пропиля най-чистата си възможност за откриване на резултата, която бе създадена с великолепен извеждащ пас на Андреа Пирло, който с външен фалц от около 20-ина метра осигури пространство на Артуро Видал очи в очи със Субашич, но от идеалната позиция чилиецът разочорова с удар високо над вратата, след като се целеше в горния ъгъл - 0:0 до почивката.

ВТОРИ ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Монако имаше шанс да отбележи в 54'. Тогава резервата Бернардо Силва получи топката в наказателното поле и можеше да отбележи, но Буфон с второ фамозно спасяване в мача запази нулевото равенство, което само 3 минути по-късно беше нарушено.

В 56' минута пък домакините поведоха от спорна дузпа, отсъдена за нарушение на Рикардо Карвальо срещу Алваро Мората при борба за висока топка. Португалският бранител наруши равновесието на съперника си, който побърза да се свлече на тревата и това провокира рефера да посочи бялата точка - Артуро Видал бе безпощаден за 1:0.

Решението на съдята в ситуацията бе дискусионно и поради причината, че той показа само жълт картон на Карвальо, а бранителят реално бе последен в защита и попречи на Алваро Мората да овладее топката в пеналтерията и да се озове сам срещу вратаря.

Монако не успяваше да отговори на предизвикателството, след като Ювентус реши да се прибере в собствената половина и отново да залага на повече подавания, но този път предимно с мисъл за задържане на топката. В 71-ата минута в игра се появи Димитър Бербатов.

Четири минути по-късно българският нападател получи шанс да обстрелва вратата на Буфон след центриране от корнер, но изстрелът му с глава (Бербо бе натиснат и не можа да нацели топката както искаше) мина на сантиметри покрай гредата.

До края на двубоя Ювентус успя да овладее трайно средата на терена и не позволи на "монегаските" да стигнат до гол - 1:0 на "Ювентус Арена".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Голямата липса за домакините е Пол Погба, който няма възможност да вземе участие в мача, а неговото място е поверено на Маркизио, който ще си партнира с Видал, Пирло и Перейра. Тевес и Мората пък формират ударното дуо на Ювентус.

Димитър Бербатов изненадващо е оставен на пейката от Леонардо Жардим, който е пуснал 19-годишния Антони Марсиал, който трябва да увеличи скоростта в атаките на Монако. Тулалан е големият липсващ за Монако.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус насочи всичките си сили към двубоя срещу "монегаските", след като през уикенда загуби шокиращо с 0:1 от Парма в Серия А. "Бианконерите" обаче вече си осигуриха (на теория) титлата в Италия и в момента най-важни са мачовете от "лигата на богатите".

Монако се бори за място в лигата в Лига 1, като през втория полусезон Димитър Бербатов и компания са в чудесна форма. Освен това в осминафиналите тимът изхвърли Арсенал и сега е готов да хвърли нова бомба в турнира.

Ювентус - Монако 1:0 (57' Видал)

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Евра, Пирло, Видал, Маркизио, Перейра, Тевес, Мората

Монако: Субашич, Раги, Карвальо, Абденур, Курзава, Фабиньо, Кондогбиа, Моутиньо, Дирар, Караско, Мартиал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички