След 5 мача без победа: Моуриньо класира Рома за Лига Европа


След 5 мача без победа: Моуриньо класира Рома за Лига Европа
Снимка: Getty Images

1527 0

Италианският гранд Рома победи Торино с 0:3 като гост в последен мач от сезона в Серия А. След пет мача без победа "вълците" успяха да стигнат до трите точки, които им гарантират място в груповата фаза на втория по големина европейски клубен турнир Лига Европа.

В 33-ата минута Лоренцо Пелегрини намери Тами Ейбрахам, който откри резултата за гостите. В края на полувремето Рома получи правото да изпълни дузпа, а Ейбрахам застана зад бялата точка и реализира второто си попадение в срещата.

В края на второто полувреме Рома получи още една дузпа. Този път Пелегрини застана зад топката, макар Ейбрахам съща да бе на терена и да имаше възможност да оформи хеттрика си. И Пелегрини обаче не сбърка от бялата точка и направи резултата класически.

С победата Рома се изкачи до петото място в Серия А с 63 точки - с равен брой с шестия Лацио, който утре посреща Верона. Дори и "орлите" да се върнат на петото място, то Рома ще остане на шесто място, което също дава право на участие в Лига Европа. Седмият и осмият Фиорентина и Аталанта имат 59 точки и не могат да стигнат Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички