Ситуацията в Неапол: Ръководството взе решение за Анчелоти и бунтувалите се футболисти


Ситуацията в Неапол: Ръководството взе решение за Анчелоти и бунтувалите се футболисти
Снимка: Guliver/GettyImages

3005 0

Взривоопасната ситуация в Неапол като че ли намери своето разрешение. Както е известно, президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис беше близо до това да уволни треньора Карло Анчелоти и да глоби, дори съди собствените си играчи, след като отборът гласува и реши да пренебрегне волята на шефовете и да не се върне в лагер-сбора преди срещата с Дженоа.

Преди мача в Шампионска лига срещу Залцбург играчите бяха в тридневна изолация, наредена от ръководството, но след мача решиха да не се подчинят и се прибраха по домовете си след одобрение на Карло Анчелоти. Самият треньор отказа да дава медийни изяви и УЕФА дори го глоби, след като не се появи на задължителната пресконференция след мача. 

След дълги разговори между шефовете, треньорския щаб и играчите обаче ситуацията изглежда ще утихне. Наполи ще проведе лагер-сбор преди двубоя срещу Дженоа, но само за един ден, като играчите няма да се разделят за по-дълго със семействата си. Лагерът ще се проведе в петък, а ръководството публикува изявление, в което се съобщава, че Карло Анчелоти получава пълна свобода върху решенията за първия отбор и ръководството няма да се бърка в работата му. 

Все още не се знае какво ще се случи обаче заради "бунта" на играчите. Какви мерки обмисля Наполи спрямо футболистите, неизпълнили командата на шефовете вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички