Шефовете на Интер осигуряват над 100 млн. евро за трансфери


Шефовете на Интер осигуряват над 100 млн. евро за трансфери
Снимка: Getty Images/Guliver

1433 0

Ръководството на Интер ще осигури 110 милиона евро за трансфери през летния трансферен прозорец. В сумата не се включват потенциалната продажба на настоящи футболисти.

Според "Гадзета дело спорт" китайската групировка "Сунинг Груп", собственик на клуба, иска да прекъсне годините без резултати и да превърне Интер във водещ отбор.

Има обаче и нещо притеснително за феновете на "нерадзурите" и то е, че любимият им тим все още може да се окаже под ударите на финансовия феърплей, наложен от УЕФА. Клубът трябва да генерира 30 милиона евро до края на месеца, за да бъде изряден пред европейската футболна централа.

Интер ще трябва да осигури парите, като продаде ненужните Андреа Ранокиа, Стеван Йоветич, Жейсон Мурийо и Марсело Брозович, особено, след катоновият наствник на тима Лучано Спалети отказа трансфер на Перичиш в Юнайтед. От него италианците щяха да приберат минимум 40 млн. евро. 

Съвсем скоро от Интер трябва да обявят Спалети за своя нов треньор и вече с него начело да започнат усърдна работа по лятната селекция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички