Шампионът Наполи пак се издъни, а Осимен е само зад Кейн при "специалитета на CR7"


Шампионът Наполи пак се издъни, а Осимен е само зад Кейн при "специалитета на CR7"
Снимка: Getty Images

700 0

Италианският шампион Наполи записа пореден разочароващ мач и остава с една победа за месеца в Серия А, след като завърши при равенство 1:1 с Каляри като гост. По този начин тимът събра 37 точки на деветата позиция и изостава с четири от шестия Рома. Каляри пък е предпоследен с едва 20 пункта и сериозно застрашен от изпадане.

Наполи пак се издъни

През първото полувреме почти липсваха чисти възможности. В 32' Амир Рахмани си отбеляза автогол, но за щастие на Наполи имаше засада в хода на атаката и попадението не бе зачетено. Стигна се до намеса на ВАР, за да бъде взето решението.

През втората част паднаха две попадения. Първото бе дело на звездата на отбора Виктор Осимен. Той се възползва от асистенция на Распадори в 65-ата минута и реализира осмото си попадения в първенството през сезона.

И този гол на Осимен дойде с глава, като така след дебюта му в Серия А през сезон 2020/21, единствено Хари Кейн (24) има повече попадения с глава пред Осимен (18) в топ 5 първенствата на Европа.

Изглеждаше сякаш успехът ще бъде за "партенопеите", но в шестата минута от добавеното време Зито Лувумбо изравни и време за реакция пред гостите нямаше.

Следващото изпитание за шампиона е ново гостуване в Серия А - срещу Сасуоло в мач от 21-вия, който бе отложен (28.02). Каляри пък ще има визита на Емполи в следващия кръг (03.03).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички