Ювентус пречупи Рома за четвърта поредна победа в Серия А


Ювентус пречупи Рома за четвърта поредна победа в Серия А
Снимка: Getty Images

3541 0

Отборът на Ювентус победи Рома с минималното 1:0 като домакин в дербито от осмия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение в Торино отбеляза Мойс Кийн в началото на мача. Гостите от Рим пък изпуснаха дузпа в края на първото полувреме, а през втората част не намериха сили за изравняване на резултата.

В 6-ата минута Джанлука Манчини тества рефлексите на Войчех Шчесни, но стражът внимаваше. След 16 минути игра Ювентус излезе напред в резултата. Родриго Бентанкур намери Мойс Кийн, който се възползва по най-добрия начин от ситуацията, за да вкара топката в мрежата на Рома - 1:0!

Три минути преди края на първата част Рома получи дузпа, след като Войчех Шчесни фаулира противников играч. Зад бялата точка застана Жордан Верету, но Шчесни усети в кой ъгъл ще бие и спаси удара му.

След почивката Федерико Бернардески опита хубав удар към вратата на Рома, но Руи Патрисио се намеси. В 54-ата минута Лоренцо Пелегрини се свлече на тревата в наказателното поле на Ювентус, но нито съдията, нито ВАР видяха нещо нередно срещу футболиста на Рома.

До края се откри едно по-добро положение за гол пред Матиас Вина, но неговият удар беше блокиран от противников играч. С това Ювентус постигна четвърта поредна победа в Серия А и се изкачи до седмото място с 14 пункта. Рома е на четвърто място със само една точка повече.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ювентус започна слабо новия сезон в Серия А, но постепенно набира скорост и се изкачва в подреждането. "Старата госпожа" спечели последните си три мача в първенството, което ги върна обратно в първата половина на таблицата.

Рома пък стартира солидно под ръководството на Жозе Моуриньо, като е с 5 победи и 2 загуби, което им отрежда място в топ 4.

За днешния двубой Масимилиано Алегри няма да може да разчита на Пауло Дибала и Матайс де Лихт, докато Адриен Рабио е под въпрос за срещата. В тима на "вълците" отсъстват Леонардо Спинацола и Крис Смолинг. 

Стартови състави:

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Де Шилио, Бернардески, Куадрадо, Локатели, Бентанкур, Киеза, Кийн

Рома: Патрисио, Карсдорп, Вина, Ибанес, Манчини, Верету, Кристанте, Дзаниоло, Мхитарян, Пелегрини, Ейбрахам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички