Ювентус се срина без Роналдо срещу Аталанта, сдаде 3-ото място и ще трепери за топ 4 в Серия А


Ювентус се срина без Роналдо срещу Аталанта, сдаде 3-ото място и ще трепери за топ 4 в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

2932 0

Аталанта излъга Ювентус в едно от дербитата на 31-ия кръг от италианската Серия А. Домакините спечелиха с минималното 1:0 и записаха първа победа от 20 години насам срещу този съперник. Освен това, "бианконерите" предадоха третото място и вече изостават с 2 точки от Аталанта.

Положението за футболистите на Андреа Пирло може да стане още по-сериозно, тъй като Наполи може да ги изравни по точки, ако успее да спечели срещу лидера Интер. Така изведнъж хегемонът за последните 9 години ще трябва усилено да се бори за... топ 4.

В днешния двубой двата тима играха на много високо ниво, като си разделиха по няколко периода от двубоя. В крайна сметка домакините обаче успяха да се възползват от своите шансове, като това се случи 3 минути преди края на редовното време, когато Малиновский се разписа с огромна доза късмет. Той стреля от средна дистанция и след рикошет в тялото на Алекс Сандро топката излъга Войчех Шчесни, който вече се бе хвърлил в другия ъгъл.

Участие в срещата за "старата госпожа" не взе голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо, който има мускулна контузия. Затвърждава се тенденцията Юве да не успява да печели и да реализира толкова през този сезон без своята суперзвезда. За "бианконерите" предстои домакинство срещу Парма в междинния кръг (21.04, сряда).

СЪСТАВИ

Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимсити, Мееле, Де Роон, Фройлер, Госенс, Песина, Муриел, Сапата

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Киелини, Де Лихт, Куадрадо, Рабио, Бентанкур, Маккени, Киеза, Дибала, Мората

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Четвърт час след началото на втората част очакванията за попадения все още далеч не се бяха сбъднали. Темпото на игра продължаваше да бъде все така високо, но никой от двата отбора не успяваше да доразгърне до край своята атака и да вкара.

След това имаше период от 10-ина минути, в които домакините се разиграха и взеха инициативата. В 69-ата минута Иличич центрира към Сапата, който изпревари противниковия играч и стреля с глава, но ударът му мина с малко покрай вратата.

В 86-ата минута Малиновский стреля много мощно от около 30 метра от пряк свободен удар, но Шчесни отрази.

87' - 1:0! Малиновский изведе своя отбор напред в резултата малко преди края на редовното време. Футболистът стреля от средна дистанция, а топката се отклони в Алекс Сандро и заблуди Шчесни, който вече се беше хвърлил в другия ъгъл.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

До средата на полувремето двата отбора играха на изключително високи обороти и атаките в двете посоки следваха една след друга, но без да се стига до нещо по-опасно. Юве все пак имаше лек превез, като владееше топката малко повече и опитваше по-често да обстрелва противниковата врата.

Въпреки това, най-добрият шанс се откри в 24-ата минута и той бе за домакините. Песина комбинира добре със свои съотборник и се озова на отлична позиция в наказателното поле. Неговият изстрел обаче бе отклонен и се стигна само до ъглов удар.

В 34-ата минута Юве стигна до великолепна възможност, дошла след грешка Мееле. Киеза му отне топката в собственото му наказателно поле, след което подаде към Мората. Нападателят направи няколко финта и опита прехвърлящ удар, като се справи с Голини, но изстрелът нямаше достатъчно сила и топката бе застигната от бранител, който изчисти пред голлинията.

До края на частта "старата госпожа" натисна повече своя опонент, като на няколко пъти стражът на домакините Голини излизаше рисково, но в крайна сметка впоследствие той и колегите му се справиха и успяха да удържат равенството.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Безспорно голямата новина в часовете преди сблъсъка бе тази, че звездата на "бианконерите" Кристиано Роналдо няма да може да вземе участие в срещата и бе оставен извън групата на своя тим. Португалецът има мускулна контузия, поради която Андреа Пирло е решил да не рискува с него.

Именно Роналдо се превърна в грешник за "старата госпожа" в сблъсъка между двата тима от първата част на сезона. Тогава Юве и Аталанта завършиха при равенство 1:1, а Кристиано направи пропуск от дузпа.

По всичко изглежда, че голямата доминация на Ювентус ще приключи през тази кампания и ще се прекъсне серията от 9 поредни титли. "Бианконерите" изостават на цели 12 точки от Интер при оставащи 8 кръга до края. Все пак, Юве не може да си позволи отпускане, тъй като рискува да не се вмести в топ 4. Играчите на Пирло са 3-ти към момента с 62 точки. Аталанта е с точка по-малко на 4-ата позиция, а Наполи е 5-и с 59 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички