Сделката за Милан пред провал?


Сделката за Милан пред провал?
Снимка: Getty Images / Guliver

1917 0

Продажбата на Милан на китайски инвеститори, която трябва да се осъществи на 13 декември, бе поставена под сериозна въпросителна от италианските медии. 

Евентуалните купувачи от Китай остават голяма загадка за всички, включително и за настоящия президент и собственик на клуба Силвио Берлускони. Самият той заяви по-рано тази седмица, че ако покупката не се осъществи на определената дата с удоволствие би си върнал Милан. 

Ако сделката пропадне, не е изключено отборът да се раздели с някои от по-скъпоплатените играчи и да залагат на играчи от школата, за да се подобри малко финансовото състояние на клуба.

Според вестниците La Stampa и Corriere dello Sport китайските бизнесмени са поискали още месец отсрочка, за да могат да уредят финансите си. Те все още не са получили одобрение за нужните 420 милиона евро, нито пък са поискали финансови гаранции от която и да е европейска банка.

La Gazzetta dello Sport пък Пише, че изпълнителният директор на „росонерите“ Адриано Галиани, който заплаши, че ще напусне клуба след 30 година служба, ако бъде понижен, е изглеждал доста по-уверен на вчерашната среща на Лега Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички