Само CR7 остана пред Леао, НО: Рафаел не бе достатъчен за победа за Милан (ВИДЕО)


Само CR7 остана пред Леао, НО: Рафаел не бе достатъчен за победа за Милан (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1373 0

Милан завърши наравно 1:1 срещу Аталанта на "Сан Сиро" в един от интригуващите двубои от 26-ия кръг в италианската Серия А. По този начин "росонерите" събраха 53 точки и остават трети. "Богинята" пък е с 46 пункта на петото място - на два от Болоня и топ 4, но и с мач по-малко.

Милан и Аталанта не се победиха

Резултатът в мача бе открит още в третата минута, когато Рафаел Леао проби отляво и се справи с няколко противникови играчи и след това отправи красив изстрел, матирал стража. Това бе 42-рият му гол в Серия А, като изравни Руи Коща по този показател. Кристиано Роналдо обаче остава над него при португалеците с най-много попадения в италианския елит (с 81).

Теун Копмайнерс обаче изравни през първото полувреме, след като бе точен от дузпа. Той пък стана един от четиримата полузащитници, които имат поне по 10 попадения във всички турнири във всеки от последните два сезона. Останалите са Фил Фодън, Джуд Белингам и Винченцо Грифо.

Повече голове в срещата обаче не паднаха, а Милан определено може да съжалява за това, тъй като имаше преимущество по всеки ключов показател. Тимът владееше топката в 69% от времето и имаше цели 20 опита за гола (срещу 8 за опонента).

В следващия кръг Милан има нов тежък сблъсък срещу претендент за топ 6 - Лацио (01.03). Аталанта пък ще се изправи срещу другия милански гранд - Интер, отново като гост след само три дни (28.02).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички