Рома с безпроблемна победа на "Ренато Дал Ара"


Рома с безпроблемна победа на "Ренато Дал Ара"

1106 0

Рома победи Болоня във визитата си на "Ренато Дал Ара". В мача от 31-ия кръг в Серия А "вълците" се наложиха с 3:0 и се доближиха на 6 точки от Ювентус (71-77).

Това бе четвърта поредна победа за римляните в първенството и втора поред загуба за домакините.

През първото полувреме Болоня стоя добре, но се пропука в защита в 25', когато пусна гол от статично положение. При центриране от корнер топката попадна у Де Роси, той насочи с глава и в карамбола кълбото попадна на крака на Федерико Фацио, който с удар с десния крак прониза вратата на домакините.

В 41' Рома удвои преднината си след страхотен гол на Мохамед Салах. Той бе изведен отж Джеко и с чудесен прехвърлящ удар вкара топката в мрежата лед почивката Болоня пропиля 2 добри шанса за попадение - Джемайли стреля от чиста позиция в 47', но Шчесни улови. В 51' Федерико Ди Франческо проби между двама защитници и стреля от малък ъгъл към далечния ъгъл, но нацели гредата. Тринадесет минути по-късно Шчесни спаси по брилянтен начин и удар с глава на Гасталдело.

Всичко в този мач приключи в 75', когато Един Джеко оформи класическото 3:0. Салах изведе Пероти с чудесен пас, а той предпочете да подаде към голмайстора на тима и той не сгреши - 3:0.

В края на мача Лучано Спалети отпусна няколко минути игра и на клубната легенда Франческо Тоти, който влезе на мястото на Джеко.

В класирането Болоня запази 14-ата си позиция и е с актив от 34 точки.

Останалите резултати в Серия А:

Сампдория - Фиорентина 2:2

Каляри - Торино 2:3

Кротоне - Интер 2:1

Милан - Палермо 4:0

Удинезе - Дженоа 3:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички