Рома победи Киево след зрелище с 8 гола


Рома победи Киево след зрелище с 8 гола
Снимка: Getty Images / Guliver

1043 0

Рома победи Киево с 3:5 като гост на "Стадио Марк Антонио Бентегоди" в мач от предпоследния 37-и кръг в Серия А. Трите точки за „римските вълци“ са ценни в битката им за второто място, където се борят с Наполи. Така Рома вече е на 4 точки пред Наполи, а неаполитанците излизат срещу Фиорентина по-късно вечерта.

Лукас Кастро беше точен в 15', след като защитата на гостите не успя да изчисти добре центриране и изведе Киево напред.

В 28' Ел Шарауи изравни, след като при игра с глава в центъра на терена, топката се оказа извеждаща и, след като преодоля вратаря, успя да прати кълбото в опразнената мрежа. В 37' Рома отново се оказа догонващ чрез Роберто Инглезе, който получи перфектно центриране отляво и от границата на малкия пеналт не остави шансове на Шчезни.

Четири минути по-късно Салах успя отново да върне равенството, след като получи отдясно, влезе в наказателното поле и с хубав диагонален удар отбеляза за 2:2.

В 58' Рома най-накрая поведе с втори гол на Ел Шарауи. В 77' Салах също оформи дубъл с хубав удар от границата на наказателното поле, с което даде солиден аванс на своя тим. Шест минути по-късно Един Джеко също записа името си сред голмайсторите, а в 86-та Роберто Инглезе сложи точка на головата фиеста във Верона.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички