Рома обяви първия си летен трансфер


Рома обяви първия си летен трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

1403 0

Мексиканският национал Ектор Морено се превърна в първото лятно попълнение на Рома. Днес централният бранител, който за последно носи екипа на холандския ПСВ Айндховен, подписа 4-годишен контракт с „вълците”, който ще го задържи на Олимпико до лятото на 2021 година.

"Много съм щастлив, че подписах с Рома. Това е важна стъпка нагоре в моята кариера. Надявам се, че ще мога да демонстрирам своите индивидуални качества и да допринеса за успехите на тима”, заяви 29-годишният футболист, който има 79 мача за националния отбор на Мексико.

През изминалия сезон Морено взе участие в 32 мача за ПСВ в холандското първенство, в които реализира 7 попадения. В кариерата си централният защитник е играл още за отборите на УНАМ, АЗ Алкмаар и испанския Еспаньол. Именно престоя му в каталунския тим (2011–2015) е привлякъл и интереса на новия спортен директор на Рома Мончи към него.

"Следя Морено от дълго време и, за радост, сега се откри възможност да го привлечем в Рома. Той е защитник с огромен международен опит и пасва идеално на нашите виждания", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички