Рома капитулира в битката за титлата в Серия А


Рома капитулира в битката за титлата в Серия А
Снимка: Getty Images/Gulliver

863 0

Рома продължава пропадането си от челото в Серия А, след като "вълците" записаха нов слаб резултат - 1:1 в домакинския си двубой срещу Сасуоло.

Юношата на Рома и бивш играч на Сасуоло Лоренцо Пелегрини изведе домакините напред в резултата в 31-ата минута, но Симоне Мисироли изравни в 78-ата.

Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо се изправи за първи път срещу бившия си тим Сасуоло, но няма да запомни с добро двубоя. За ветерана в състава на "неровердите" Паоло Канаваро пък това бе последен мач в кариерата му. 36-годишният защитник отсега нататък ще помага на брат си Фабио Канаваро, който е треньор на китайския Гуангжоу Евъргранде.

В последните си 6 мача в Серия "А" "вълците" не се представят особено убедително - 3 равенства, една загуба и само 2 победи. Последната победа на тима бе с 1:0 на "Олимпико" срещу Каляри със спорен гол на Федерико Фасио в 94-ата минута. Така Рома заема четвърто място в класирането с 39 точки и е вече на цели 9 от водача Наполи.

Столичани са с мач по-малко - гостуване в Генуа на Сампдория в края на януари. Към лошата серия трябва да добавим и домакинската загуба с 1:2 от Торино за Купата на Италия. Сасуоло пък е 14-и с 21 точки, като дойде на "Олимпико" днес с 3 поредни победи в последните си 3 срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички