Президентът на Наполи: Мачовете са твърде дълги и скучни, унищожаваме футбола


Президентът на Наполи: Мачовете са твърде дълги и скучни, унищожаваме футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

1447 0

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е на мнение, че продължителността на мачовете е прекалено дълга, което води до скука и дори до самото унищожаване на спорта. Той отправи послание към УЕФА и ФИФА да извършат "драстични промени" в правилата, ако искат да запазят чара на играта.

"Ние унищожаваме футбола", коментира Де Лаурентис пред френското издание Le Parisien. "Ние трябва да гледаме към бъдещето, защото в момента младежите прекарват времето си във видео игрите", смята той.

"Ще забележите това след осем години - децата, които се раждат в момента, просто няма да се интересуват от футбол. Футболът е важна индустрия. Без пречките, които са поставени от УЕФА и ФИФА и ни връщат към античността, спортът щеше да има още по-голяма цена", сподели Лаурентис.

"Това е наша вина, ние сме дърти идиоти. Има скучни мачове. Футболните двубои са твърде дълги и те карат да заспиш. Трябва да се играят две полувремена от по 30 минути, като всяко от тях да бъде разделено от две-три минути почивка", смята президентът на Наполи.

Съставът на Наполи излизат тази вечер за третия си мач от груповата фаза на Шампионска лига, като ще се изправят срещу френския шампион Пари Сен Жермен. Междувременно една от големите звезди на неаполитанци е желана от тима на Ливърпул - вижте кой е играчът в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички