Представиха новия треньор на Италия


Представиха новия треньор на Италия
Снимка: Guliver/Getty Images

1859 0

Джампиеро Вентура беше представен официално като новия национален селекционер на Италия. На пресконференция в базата на "адзурите" в Коверчано президентът на федерацията Карло Тавекио засипа с похвали както вече актуалния треньор, така и предшественика му Антонио Конте.

ДНИ ПРЕДИ ЕВРО 2016 ИТАЛИЯ ИМА НОВ ТРЕНЬОР

Както е известно, Конте отдавна бе обявил, че напуска поста след края на Евро 2016, за да поеме Челси, а Италианската футболна федерация обяви Вентура за негов наследник малко преди началото на шампионата във Франция.

Вентура е водил цели 21 клубни отбора в кариерата си, като нито един от тях не може да се счита за гранд, с изключение на Наполи. Toва обаче се случва през сезон 2004/05, когато клубът е пратен поради финансов колапс в третото ниво на футбола, а Вентура не успява да го класира в по-горна дивизия.

През по-миналия сезон специалистът изведе Торино до участие в Лига Европа, макар и само заради фалита на Парма и заемането на неговото място от страна на "биковете".

През последната си кампания 2015/16 начело на Торино обаче Вентура записа любопитно постижение - неговият отбор спечели най-много точки (17) от губеща позиция в мачовете от Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички