Предизвикателствата, заради които Роналдо подписа с Ювентус


Предизвикателствата, заради които Роналдо подписа с Ювентус
Снимка: Guliver/GettyImages

2107 0

Още с представянето си в Ювентус Кристиано Роналдо заяви, че е напуснал Реал Мадрид в търсене на нови предизвикателства. Португалецът прекара 9 години на "Сантаго Бернабеу" и спечели всички възможни трофеи по няколко причини. 

Сега с италианския шампион ще иска да се докаже за пореден път, въпреки че вече е на 33 години. Той вече постигна големи успехи в топ първенства като Висшата лига и Примера Дивисион, а сега е ред и на Серия А.

Ето 7 предизвикателства, с които Роналдо ще опита да се справи в Ювентус:

Да покаже какво все още може да предложи 

Португалецът се пошегува, че е 10 години по-млад от това, което пише на свидетелството му зараждане. Една от основните му цели е да покаже, че все още умее много неща и може да основният фактор във всеки мач. Самия той заяви, че повечето играчи на неговите години отиват в Китай или САЩ, докато той подписва с Ювентус. 

Да спечели Шампионска лига за шести път

Ако има турнир, който определя Кристиано Роналдо и неговото представяне, то това е Шампионска лига. И самия той винаги е споделял, че иска да се запомни като един от най-великите в този турнир. Ювентус не е стигал до триумф там от 22 години, докато Роналдо с Реал вдигна купата три поредни години. Именно и голямата молба на феновете на италианския тим бе Роналдо да помогне за спечелването на трофея. 

САМО ЗА ДЕН РОНАЛДО ДОБЛИЖИ ПРОДАДЕНИТЕ ФЛАНЕЛКИ ЗА ЦЕЛИЯ ИЗМИНАЛ СЕЗОН НА ЮВЕ

Да спечели Шампионска лига с три различни отбора

Вече го е правил с Манчестър Юнайтед и с Реал Мадрид, но ако го постигне и със "Старата госпожа" ще влезе завинаги в историята. Кларънс Зеедорф вече го е правил, печелил е с отборите на Аякс, Реал Мадрид и Милан. 

Да стане шампион в трето различно първенство

Роналдо вече е вдигал шампионски титла с Манчестър Юнайтед и с Реал Мадрид, а сега има голяма вероятност да го стори и в Италия. Ювентус е доминиращият отбор в последните години в Серия А и 7 пъти поред става шампион. Сега, с Роналдо в състава си, има шанс това да се случи за 8 пореден път. 

ПЪРВИТЕ ДУМИ НА РОНАЛДО КАТО ИГРАЧ НА ЮВЕНТУС

Да стане голмайстор на Ювентус за сезона

Това също е едно голямо предизвикателство пред Кристиано. Рекордът там е на почти век. През сезон 1925/26 унгарският стрелец Ференц Хирцер отбелязва 35 попадения. От тогава този рекорд не е бил подобряван.

Да стане топреализатор с трети различен отбор

"Златната обувка" също е една награда, която няколко пъти е печелена от CR7. Веднъж става голамсйтор на "червените дяволи" и три пъти с екипа на Реал Мадрид. През сезон 2007/2008 - 31 гола с Юнайтед, 2010/2011 - 40 гола с Реал, 2013/2014 с 31 попадение и през сезон 2014/2015 48 гола. 

Да спечели шеста "Златна топка"

Това ще бъде нещо много важно за португалеца, като по този начин ще задмине големия си конкурент Лионел Меси. Двамата засега имат по равен брой - 5. Роналдо обаче има огромния шанс да задмине аржентинеца, особено ако се представи добре с екипа на "бианконерите". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички