Потвърдено: 21-годишен национал на Сърбия сменя италианската Серия А с френската Лига 1


Потвърдено: 21-годишен национал на Сърбия сменя италианската Серия А с френската Лига 1
Снимка: Getty Images

761 0

21-годишният полузащитник на Верона Иван Илич ще заиграе във френската Лига 1 от лятото на 2023 година и ще облече екипа на местния гранд Олимпик Марсилия!

Новината бе съобщена от известния спортен журналист Фабрицио Романо, който добави марковото си "Here we go" към публикацията в "Twitter" - сигурен знак, че сделката ще бъде оповестена официално съвсем скоро.

Романо разкрива, че от Марсилия ще платят 15 милиона евро за правата на талантливия сърбин, а други 2-3 милиона ще бъдат заложени като бонуси. Договорът на Илич с Олимпик ще бъде до лятото на 2028 година!

Иван Илич е юноша на Цървена звезда, а през 2017-та отива в академията на Манчестър Сити срещу 2.5 милиона евро. Следват редица отдавания под наем, а през септември 2020 г. е пратен във Верона. 12 месеца по-късно италианците откупуват напълно правата му за 7.5 милиона евро. До момента се е отчел с 5 гола и 6 асистенции в 76 мача на Ботуша. Той е национал на Сърбия и по време на Мондиал 2022 записа 34 игрови минути срещу Бразилия в първия мач от груповата фаза.

*Четете последните новини от европейския и световен футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички