Пиоли в архива за Милан, а бранител над всички до ас на Байер: Крахът за Наполи продължава (ВИДЕО)


Пиоли в архива за Милан, а бранител над всички до ас на Байер: Крахът за Наполи продължава (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

583 0

Милан записа важна домакинска победа срещу шампиона Наполи с минималното 1:0. След успеха на "Сан Сиро" тимът дръпна с 10 точки пред четвъртия Аталанта и доближи Ювентус на само една, като и двата споменати тима са с мач по-малко от "росонерите". Наполи пък продължава да се представя кошмарно в сезона, в който трябваше да защитава титлата си. "Партенопеите" са девети с 35 пункта - на три от шестия Рома, който е с мач пасив.

Рафаел Леао с ключова роля за Милан при успеха над Наполи

Дуелът бе специален за старши треньора на "росонерите" Стефано Пиоли, тъй като бе под номер 220. Така той изравни Ариго Саки по мачове, начело на отбора във всички турнири - 220. Съвсем скоро той еднолично ще влезе в топ 5, а първи в класацията с огромна преднина е Карло Анчелоти - с внушителните 420 двубоя.

Резултатът бе открит в средата на първото полувреме. В 25-ата минута Тео Ернандес бе изведен със страхотно подаване от Рафаел Леао, овладя топката и без да се бави я пусна покрай лошо позиционирания страж на гостите Пиерлуиджи Голини.

Това бе четвърто попадение за Ернандес у дома в шампионатни мачове през сезона. Той и Джереми Фримпонг (Байер Леверкузен) са защитниците с най-много голове у дома в топ 5 първенствата на Европа.

В следващия кръг от Серия А Милан гостува на Монца (18 февруари), докато шампионът Наполи има задължително за печелене домакинство срещу Дженоа (17 февруари). Нов провал би ограничил допълнително шансовете за класиране на "партенопеите" на някое от местата, даващи право на участие в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички