Пауло Дибала - момчето, което остана в сянката на Меси и Роналдо, навърши 28 години


Пауло Дибала - момчето, което остана в сянката на Меси и Роналдо, навърши 28 години
Снимка: Getty Images

5397 0

На днешния 15 ноември аржентинският нападател на Ювентус Пауло Дибала навършва 28 години!

La Joya (Скъпоценният камък, бижуто), както е наричан той, започва кариера си в младежката академия на аржентинския Институто. След 8 години тренировки Пауло подписва договор с мъжкия тим.

На 29 април 2012 г. Палермо официално обяви трансфера на Дибала и го нарече "новия Серхио Агуеро". През сезон 2013/14 младокът спечели Серия Б и помогна за завръщането на отбора в италианския елит.

През месец май 2015 г. наставникът Джузепе Якин обяви, че от следващата кампания Дибала ще играе в Ювентус срещу сумата от 32 млн. евро и 8 милиона като бонуси.

На 14 юли той официално бе представен като играч на гранда от Торино и взе фланелката с номер 21, която през годините е носена от Зинедин Зидан, Андреа Пирло и други големи звезди. 

До този момент е изиграл общо 372 мача на клубно ниво и в тях е отбелязал 135 гола, както и 62 асистенции. С екипа на Аржентина Пауло Дибала има едва 2 попадения и 6 асистенции в 31 срещи. 

Според мнозина анализатори, той е играчът, който е пострадал най-много от факта, че в кариерата си е играл редом до двете суперзвезди на световния футбол - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Медиите в Аржентина през годините неведнъж са твърдяли, че Ла Пулга е основната причина Дибала да не играе редовно в националния отбор. От друга страна, по време на престоя на CR7 в Италия, La Joya многократно получаваше контузии и не можеше да покаже пълния си потенциал, въпреки че в момента се намира в най-добрата футболна възраст.

Е, въпреки всичко, SportLive му желае от сърце да бъде здрав на първо място и през следващите години да покаже, че може да стане абсолютен лидер на Ювентус, особено имайки предвид напредналата възраст на Киелини и Бонучи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички