Парма остава в Серия А, Торино с тежък удар по амбициите за Европа


Парма остава в Серия А, Торино с тежък удар по амбициите за Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1008 0

Отборът на Парма победи с 1:0 Фиорентина в мач от 37-ия кръг на Серия А. По този начин отбоерът си гарантира участие и през следващия сезон в италианския елит, докато "виолетовите" ще трябва да внимават до последния кръг на шампионата.

Отборът на Парма обаче спечели трудно важните точки, като до успеха се стигна след автогол. В 80' Жерсон в опита си да изчисти топката, я вкара в собствената си врата за 1:0. Фиорентина пък ще трябва да внимава, тъй като все още има вероятност да изпадне. Това може да случи, ако загуби у дома от Дженоа в следващия последен кръг, а Емполи победи Интер на "Сан Сиро".

В друг двубой днес Торино пропиля златен шанс за класиране в Европа, след като вчера Рома не успя не победи Сасуоло. Емполи обаче постигна гръмка победа срещу "биковете". Клубът от Тоскана победи Торино с 4:1 и изплува от зоната на изпадащите, където са отборите на Дженоа, Фрозиноне и Киево. Точни за Емполи бяха Африе Акуа през първата част, а през втората Матео Бриги, Джовани Ди Лоренци и Франческо Капуто. Единственото попадение за Торино отбеляза Яго Фалке в 56'.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички