Палермо е станал жертва на измама, замесиха българи във фалита на клуба


Палермо е станал жертва на измама, замесиха българи във фалита на клуба
Снимка: Guliver/Getty Images

2457 0

Палермо е направил един последен опит да спаси професионалния си лиценз, като е замесил и името на българска компания и сега е разследван за машинации, пише "Марица". Както е известно, тимът от Италия подаде документи за участие в Серия Б през следващия сезон в последната възможна минута, но те впоследствие бяха отхвърлени от Италианската футболна централа, а клубът обжалва.

Шефове на Палермо са преговаряли с представители на българската компания "Лев Инс", за да предостави банкови гаранции и да се върне в професионалния футбол. Италианският вестник "La Repubblica" обаче са се свързали със застрахователната компания, откъдето са им съобщили, че не са влизали в контакт с италианския клуб.

Това на практика означава, че клубът на Палермо е станал жертва на измама от фалшиви брокери, а това бе потвърдено от генералния директор на тима Фабрицио Лукези: "Какво да ви кажа? Бяхме измамени. Разчитахме на грешните хора. Сега се опитваме да издействаме нова гаранция и да я депозираме. След това ще видим какво ще се случи. Истината ще излезе наяве утре. Няма как да продължим да работим с тези измамници."

Очаква се българската фирма да се обърне към Прокуратурата в Рим и да подаде оплакване за възможна измама с нейното име. За Палермо продължава тежката задача да намери финансова институция някъде по света, която да даде гаранция за финансирането на клуба до 4 юли, когато изтича последният срок по обжалването от страна на клуба.

Междувременно в Италия обявиха годишната заплата на футболиста на Палермо Ивайло Чочев (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички