Отново драма и ново равенство в дербито между Интер и Милан


Отново драма и ново равенство в дербито между Интер и Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

2141 0

Отборите на Интер и Милан завършиха 2:2 в дербито от 32-ия кръг на Серия "А". "Росонерите" постигнаха пълен обрат в последните 10 минути от срещата и по този начин си върна за мача през есента, когато Интер стигна до 2:2 в последните секунди.

Антонио Кандрева бе точен в 36', а Мауро Икарди удвои в 44'. Алесио Романьоли в 83' намали, а в добавеното време Сапата донесе точката на Милан. През първата част "росонерите" бяха по-активните и направиха куп пропуски, за изненада обаче Интер бе отборът, който се оттегли с да гола преднина на почивката. Началото на втората част бе на много високи обороти, а Интер постепенно се дръпна в своята половина, разчитайки на преднината си. Гостите обаче упражниха силен натиск, който доведе до резултат и взеха точка на "Сан Сиро".

Милан започна по-добре срещата и след малко повече от минута игра пропусна отлична възможност. Първо Деулофеу бе спрян, след като се забави да нанесе удар, след това удар на Фернандес бе избит, а при третия опит на Куцка топката попадна в Бака, който от пет метра стреля над гредата.

В 6' Жоао Марио направи пробив, подаде към Икарди, който обаче направи пропуск. Опасен удар на Сусо в 14' бе избит от Ханданович в ъглов удар. 

В 36' противно на показаното на терена, домакините стиганаха до откриващо попадение. Галярдини отигра в наказателното поле, а Антонио Кандрева зесече топката, за да я прати във вътрешната страна на лявата греда.

8 минути по-късно "нерадзурите" нанесоха и втори удар. Мауро Икарди отбеляза след асистенция на Иван Перишич, която му позволи да чукне топката в опразнената мрежа - 2:0.

Милан все пак успя да стигне до едно попадение 7 минути преди края на редовните 90. Романьоли отбеляза с брилянтен удар в долния десен ъгъл, след като беше изведен в наказателното поле от превъзходен прехвърлящ пас на Сусо.

Двата отбора вдигнаха оборотите през втората част. Милан търсеше да върне поне едно попадение от самото начало, докато играчите на Интер търсеха ново попадение, за да убият рано-рано интригата. 

В 56' Перишич си освободи пространство, стигайки до изстрел, но ударът му по трева бе право в ръцете на Донарума.

В 66' Ханданович с невероятен рефлекс спря удар на Деулофеу, който стреля в долния ляв ъгъл на вратата. Ханданович отново бе по-бърз от Бака в 72', когато нападателят се забави с топката.

Дълбоко в добавеното време Сапата донесе равенството на Милан. Той овладя отбита топка в наказателното поле и да я изстреля във вътрешната горна част на мрежата за 2:2.

Преди мача

Битката от 32-я кръг на Серия А е много важна и за двата тима, които се борят за участие във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. 

През първия полусезон двата тима направиха шоу при равенството 2:2, а сега, в 218-я сблъсък помежду си, и двата тима излизат за успеха.

Момчетата на Стефано Пиоли са седми в класирането, като преди днешната среща записаха две поражения и имат в актива си 55 точки.

Градския съперник Милан е шести с 57 пункта и в три поредни мача на Ботуша е непобеден.

Очаква се двубоят да се превърне в най-гледания мач в историята на най-популярният спорт, като се очаква над 860 милиона души по целия свят да се насладят на дербито на Милано.

Състави:

Интер: Самир Самир Ханданович, Данило Д'Амброзио, Гари Медел, Жоао Миранда, Юто Нагатомо, Жофри Кондогбия, Роберто Галярдини, Антонио Кандрева, Жоао Марио, Иван Перишич, Мауро Икарди

Милан: Джанлуиджи Донарума, Давиде Калабрия, Алесио Романьоли, Кристиян Сапата, Матия Де Шильо, Хосе Соса, Матиас Фернандес, Юрай Куцка, Жерард Деулофеу, Сусо, Карлос Бака

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички