Официално: Пьонтек смени Милан с изненадващ отбор


Официално: Пьонтек смени Милан с изненадващ отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

2965 0

Нападателят на Милан Кжищоф Пьонтек официално премина в отбора на Херта Берлин. През последния месец полякът бе свързван с трансфер в редица английски грандове, сред които Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Челси. В крайна сметка обаче реализаторът ще играе под ръководството на Юрген Клинсман в Херта.

24-годишният играч изкара една година на „Сан Сиро“, след като се присъедини от Дженоа през миналия януари. Спортният директор на клуба Михаел Преец приветства идването на Пьонтек на „Олимпиащадион“. „Кжищоф е изключително опасен нападател, който е доказал качествата си на високо ниво“, каза той.

Кжищоф Пьонтек отбеляза 22 гола в дебютния си сезон в Серия А, след като се разписа 13 пъти за Дженоа и 9 пъти с фланелката на Милан. През тази кампания обаче той успя да реализира едва 4 гола. Херта са на 13-то място в Бундеслигата, а новият нападател може да дебютира за столичани още тази вечер в домакинството срещу Шалке 04. А ето какво постижение направи наскоро бившият партньор на Пьонтек в атака Златан Ибрахимович.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички