Официално: Берлускони купи италиански тим


Официално: Берлускони купи италиански тим
Снимка: Getty Images/Guliver

3387 0

Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони официално е собственик на италиански отбор. Той купи контролния пакет акции на италианския третодивизионен клуб Монца.

81-годишният медиен магнат се оттегли от "росонерите" миналата година, след като под негово ръководство отборът преживя най-успешния период в историята си, печелейки осем титли от Серия А и пет трофея от Шампионска лига, а сега се завръща във футбола с идеята да изкачи Монца до елита на Италия.

Преди три седмици Кориере дело Спорт съобщи, че бившият премиер на Италия и дясната му ръка в Милан - Адриано Галиани, смята да купят 70 процента от акциите на Монца. Отборът се състезава в Серия С и е базиран на 20 километра северно от Милано.

БЕРЛУСКОНИ: МОГА ПАК ДА СИ КУПЯ МИЛАН

"Историята на Милан показва, че Берлускони не влиза във футбола, за да се състезава, а за да печели, така че Серия А ще бъде реалистична цел за отбора", коментира тогава президентът на отбора Никола Коломбо. Отборът на Монца се представя силно от началото на сезона в Серия С, като за момента има три победи от три мача и оглавява класирането в своя регион. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички