Новото атомно дуо донесе Суперкупата на Ювентус


Новото атомно дуо донесе Суперкупата на Ювентус

1811 0

Ювентус спечели всички трофеи на италианска почва, след като гарнира титлата в Серия А и Купата на Италия със Суперкупата на страната. Това стана днес в Шанхай, където "Старата госпожа" удари с 2:0 Лацио.

Победата донесоха две от новите попълнения на тима - Марио Манджукич (69) и Пауло Дибала (73). Хърватският национал почна като титуляр, докато италианецът, закупен от Палермо, беше на пейката, но блесна след почивката.

След скучно първо полувреме, в което не беше отправен нито един точен удар, а "орлите" нямаха и положение, вторите 45 минути се оказаха далеч по-динамични и интересни.

3 минути след подновяването на играта Марио Манджукич овладя подаване в наказателното поле и веднага стреля, но вратарят успя да отрази удара му. Последваха силни минути за Лацио, но Онази и Раду изпуснаха удобни положения.

Решаващият момент в мача дойде в 61', когато на терена се появи новото попълнение на "бианконерите" Пауло Дибала. Само 8 минути по-късно след няколко пропуска Ювентус успя да поведе в резултата.

Стефан Лихтщайнер проби отдясно и почти от аутлинията центрира пред малкия пеналт. Там Марио Манджукич се пребори с трима и с глава успя да открие резултата. Това беше и дебютен гол за него с екипа на шампионите на Италия.

4 минути по-късно отново Лихтщайнер проби опасно отдясно и центрира в наказателното поле. Там защитниците на Лацио не успяха да изчистят и коженото кълбо стигна до Погба. Новият №10 на Ювентус намери фронтално от вратата Дибала, който с топовен удар разстреля вратаря и вкара гола на успокоението - 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички