Ново разочарование за шампиона: Наполи се видя в Топ 6, но се изложи срещу Фрозиноне (ВИДЕО)


Ново разочарование за шампиона: Наполи се видя в Топ 6, но се изложи срещу Фрозиноне (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

417 0

Наполи записа поредно разочароващо представяне и резултат през сезона в Серия А. Актуалният шампион на Италия се издъни като домакин на борящия се за оцеляване тим на Фрозиноне.

Двата отбора завършиха с драматично 2:2. Резултата на "Стадио Диего Армандо Марадона" в 16-ата минута откри Матео Политано. Уалид Кедира възстанови паритета в 50-тата минута. В 63-тата Виктор Осимен отново изведе домакините напред, но 10 минути по-късно Кедира с втория си гол изравни отново.

Така тимът, воден от Франческо Калцона, се прости, макар и временно, с шестото място в класирането. Наполи е седми с актив от 49 точки. "Канарчетата" от своя страна продължават битката си на дъното. На този етап те остават 18-и с 27 пункта на сметката си. 

Наполи и Фрозиноне завършиха при резултат 2:2 мача помежду си от Серия А

Как се разви двубоят?

Току завърналият се като титуляр Матео Политано "блесна" със страхотен гол. Крилото напредна отдясно, пробивайки към центъра на игрището. Откривайки си позиция за изстрел той отправи такъв, който се оплете в мрежата на Турати.

В 30-тата минута гостите получиха шанс да изпълнят дузпа. Зад топката застана Матиас Суле, който обаче бе разгадан от стража на "небесносините". Това е шестия спасен 11-метров удар на вратаря от дебюта му с отбора през 2018-а година.

5 минути след началото на второто полувреме Фрозиноне все пак изравни. Уалид Кедира , който е собственост именно на Наполи, се възползва от грешка на неаполитанците. Той стреля с десен крак и възстанови паритета.

Не отне много обаче преди Виктор Осимен отново да изведе тима си напред в резултата. В 63-тата минута Кварацхелия опита техничен изстрел. Той не се получи по най-добрия начин, но пък топката се озова в тарана, който не се посвени да се разпише.

Фрозиноне и Кедира все пак не спряха. Защитата на "небесносините" отново допусна неточност след изсипана топка в наказателното поле. Уалид засече коженото "кълбо" с глава и неутрализира Мерет за втори път.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички