Нова порция срам за Рома


Нова порция срам за Рома
Снимка: Getty Images/Guliver

1000 0

Един от основните фаворити за титлата в Италия Рома допусна много изненадваща загуба с 0:2 от Аталанта на собствения си "Олимпико", с което не съумя да влезе отново в топ 3 на Серия А.

Играчите на Руди Гарсия изиграха безобразен мач, в който имаха териториален превес, но не съумяха да го оползотворят. Вместо това от единствените 3 точни удара към собствената им врата, допуснаха 2 гола.

Първото попадение дойде в 40', когато защитник на "вълците" подари топката на Гомес, който напредна и от границата на наказателното поле разстреля Де Санктис.

През втората част Рома се опита да натисне, но положенията пред гостуващата врата липсваха. Вместо домакините да изравнят, в 81' Майкон си изкара директен червен картон за нарушение срещу Денис в наказателното поле, а потърпевшият с безапелационен удар от бялата точка донесе победата на своите.

Мачът не доиграха и двама футболисти на Аталанта - Стенардо и Граси, които в добавеното време си изкараха втори жълти картони.

Рома остава на 4-о място с 27 точки - на 3 от лидера Интер. Аталанта пък записа първа победа като гост на "Олимпико" от 2003 година насам, а освен това вкара първи гол като гост от 4 мача насам. Воденият от Еди Рея тим е на 9-о място с 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички