Няма връщане назад-китайците преведоха и втория транш за Милан


Няма връщане назад-китайците преведоха и втория транш за Милан
Снимка: Getty Images / Guliver

1218 0

Китайската компания Сино-Европа Спорт преведе следващия транш за закуването на Милан. Според медиите в страната те са платили още 100 млн. евро и по този начин сделката за закупуването на акциите на клуба от Силвио Берлускони вече е на 100% сигурна.

Китайският консорциум би трябвало да завърши сделката до март, въпреки че очакванията бяха това да стане до края на годината. Тези 100 млн. евро били получени днес в офисите на Милан като компенсация за забавянето на сделката.

До момента азиатските инвеститори са платили 200 милиона евро на Берлускони и се приближават до придобиването на италианския футболен колос.Остава да бъдат платени още 320 милиона евро от цялата продажна цена на клуба от Милано.

Новината беше потвърдена от официалния медиен партньор на компанията - Community Advisor в Тиутър.

Очаква се днешните 100 милиона евро да бъдат вложени в зимни трансфери, за да може отборът на Винченцо Монтела да бъде подсилен подобаващо за тежките пролетни битки по трънливия път към Шампионската лига.

Според договорката при идването им на власт, китайците са задължени да дават минимум 100 милиона през всяка от следващите три години, за да върнат старата слава на "росонерите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички