Няма Моуриньо - няма проблем! Ерата "Де Роси" в Рома започна трудно, но перфектно (ВИДЕО)


Няма Моуриньо - няма проблем! Ерата "Де Роси" в Рома започна трудно, но перфектно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2000 0

Рома успя да победи Верона трудно, но заслужено с 2:1 в мач от 21-ия кръг на италианската Серия А на своя "Олимпико". "Джалоросите" зарадваха новия си мениджър Даниеле Де Роси с трите точки, а в герои за тима се превърнаха Ромелу Лукаку и Лоренцо Пелегрини.

Рома измъкна трудна победа над Верона

Развой на Рома - Верона

Още: Даниеле Де Роси: Никой не може да заличи любовта на феновете към Моуриньо

Още в осмата минута Ромелу Лукаку можеше да открие, но негов удар от наказателното поле бе блокиран от защитник. Все пак, нямаше кой да спре белгиеца в 19', когато получи пас от Стефан Ел Шарауи и завърши подобаващо в противниковата врата.

Само 6 минути по-късно "вълците" нанесоха втори удар по Верона. Отново Ел Шарауи изигра основна роля в нападението и намери Лоренцо Пелегрини. За втория остана лесната работа и надви своя съименник Лоренцо Монтипо, за да удвои преднината на домакините.

През втората част гостите се активизираха. Хората на Марко Барони дори успяха да вкарат гол в 56-ата минута, но попадението бе отменено от ВАР. В 66-ата минута Верона получи правото да изпълни дузпа. Милан Джурич се нае с отговорността да бие, но ударът му мина над напречната греда.

Още: Голяма разправия белязала последните дни на Жозе Моуриньо в Рома

Все пак, Верона успя да отбележи в 76-ата минута. Майкъл Фолоруншо стреля от сериозна дистанция и успя да изненада Руи Патрисио. Фалцовият му удар залъга стража на Рома и топката се озова в неговата врата за 2:1.

Това бе първият мач за Рома след уволняването на Жозе Моуриньо и назначаването на Даниеле Де Роси. "Джалоросите" вече са осми с актив от 32 точки, докато Верона е на 18-ата позиция с 17 пункта на сметката си.

Първа победа за Даниеле Де Роси като мениджър на Рома

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички