Наполи застраши второто място на Рома в Серия А


Наполи застраши второто място на Рома в Серия А

1202 0

Наполи се върна на победния път, след като стигна до сравнително лесно 2:0 срещу Сасуоло в предпоследен двубой от 24-ия кръг в Серия А.

След нулево първо полувреме Дуван Сапата успя да даде аванс на своите в 61', а 9 минути по-късно асиситира на Марек Хамшик за втория гол в срещата.

В 72' Дрийс Мертенс си изкара директен червен картон за грубо нарушение, но и това не помогна на гостите след 9-минутния удар от "небесносините".

Наглед двубоят беше изравнен, но от 10 удара Заза и компания отправиха едва 1 точен, а 7 от тези удари бяха отправени от 20 или повече метра.

Заради силната защита на Наполи Сасуоло не успя да отбележи гол в 12 пореден двубой. В същото време Наполи записа 4-и пореден успех у дома.

Лошата новина за Рафа Бенитес е, че Дрийс Мертенс ще отсъства поне един двубой, ако не бъде наказан и за повече. Освен това белгиецът се отчете с антирекорд, след като беше изгонен от игра след само 5.33 минути, което го направи най-бързо изгонената резерва през сезона.

Наполи записа 5-и успех в последните си 6 мача, което оставя тима на 3-о място с актив от 45 точки - с 5 пред Лацио. Възпитаниците на Рафаел Бенитес вече се целят във 2-ото място, като Рома записа 4 равенства в последните 5 мача и вече има само 3 точки аванс.

Сасуоло е на 12-о място с 29 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички