Наполи взе тежкото гостуване на Фиорентина и е на крачка от това да прати Ювентус в Лига Европа


Наполи взе тежкото гостуване на Фиорентина и е на крачка от това да прати Ювентус в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1007 0

Наполи взе тежкото си гостуване на Фиорентина в двубой от 37-ия кръг в италианската Серия А. Неаполитанци спечелиха с 2:0 и възстановиха преднината си от 1 точка пред шампиона Ювентус. До края на кампанията остава само 1 кръг, а "бианконерите" имат реален шанс за топ 4, само ако Наполи допусне грешна стъпка.

Ювентус се надяваше това да се случи именно срещу Фиорентина, но "виолетовите", които не се борят за нищо, не успяха да спрат опонента си. Трябва обаче да се отбележи, че те играха на своя максимум и това си личеше по емоциите им на терена. Така, ако Наполи спечели домакинството си срещу Верона в последния кръг (23.05), Ювентус ще играе в Лига Европа догодина.

Колкото до двубоя срещу Фиорентина, неаполитанци заслужено стигнаха до успеха, тъй като създадоха доста повече положения пред противниковата врата. След нулево равенство на почивката те успяха да открият резултата в 56-ата минута. Тогава бранител на "виолетовите", които се защитаваха отлично до този момент, сътвори глупост и направи нарушение в собственото си наказателно поле.

Главният съдия непосредствено до действието, но въпреки това не отсъди нищо. След намеса на ВАР обаче той преразгледа ситуацията и отсъди дузпа. С изпълнението, разбира се, се нае Лоренцо Инсинье. Той обаче стреля слабо и стражът на "виолетовите" спаси. Инсинье имаше късмета топката да се отбие и да се върне в него, като нямаше проблеми да я довкара в опразнената мрежа.

Десетина минути (67') по-късно неаполитанци се успокоиха допълнително и си гарантираха безценните 3 точки. Жиелински стреля отдалеч, а след рикошет в тялото на противников бранител топката стана неспасяема за вратаря. Така Наполи записа 8-и пореден мач без загуба (6 победи и 2 равенства).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички