Наполи приземи Аталанта с безмилостен разгром


Наполи приземи Аталанта с безмилостен разгром
Снимка: Getty Images/Guliver

1287 0

Наполи записа трета поредна победа в първенството (без да броим служебната им загуба), надвивайки безапелационно Аталанта с 4:1 в четвъртия кръг на Серия А. Този успех позволи на неаполитанци да оглавят класирането, въпреки че имат равен брой точки с Милан и днешния си съперник. Това, което ги изстреля на върха, бе головата им разлика.

Наполи влезе по-силно в двубоя, който се очакваше да бъде дерби, но не стана така. Тимът на Дженаро Гатузо изигра силно първо полувреме, в което вкара и четирите си попадения. Ървинг Лосано откри резултата в 23', след като Осимен обърка отбраната на "бергамаските" и мексиканецът се възползва, за да се разпише. Четири минути по-късно той удвои преднината на тима си. В ситуацията неаполитанци отнеха топка в средата на терена, а Лосано с плътен изстрел почти от границата на наказателното поле препарира Спортиело.

В 30-ата минута резултатът стана класически, след като Политано нахлу отляво, осигури си пространство и стреля необезпокояван, пращайки топката в левия ъгъл на стража на Аталанта. Две минути преди края на първата част и Осимен записа името си сред голмайсторите. Оспина прати топката напред, Осимен отигра с 2-3 докосвания и прониза Спортиело за 4:1.

След почивката Наполи посвали оборотите, но "бергамаските" стигнаха само до едно почетно попадение. То бе дело на Сам Ламерс, който в 69' осъществи хубав пробив и стреля от вътрешността на наказателното поле за 1:4. В класирането Аталанта заема третата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички