Наполи окончателно спука балона Рома


Наполи окончателно спука балона Рома

3430 0

За втори път напоследък Рома бе свален от розовия облак, на който се намираше в очите на феновете си. Сигналната лампа за ръководството на римляните светна отново на "Сан Паоло" след загуба с 0:2 от Наполи. Първият път в който Джеймс Палота и компания можеха да се досетят за възможностите на треньора Руди Гарсия бе при гръмкото поражение с 1:7 от Байерн в Шампионската лига.

С тази загуба Рома набързо пропиля шансовете си най-сетне да свали Ювентус от върха. Двата отбора са с по 22 точки, но столичани са с мач повече. Наполи изскочи трети с 18 пункта. 

Първото полувреме в Неапол днес бе изцяло в полза на домакините. Рома демонстрира голямата си слабост под ръководството на Гарсия - играта в дефанзивен план.

Всичко се разви по вкуса на домакините след ранен гол. При това какъв. Лоренцо Инсинье опита удар от 25 метра, топката рикошира в ръката на Василис Торосидис и придоби интересна парабола, след която стигна точно до намиращия се в малкото наказателно поле Гонзало Игуаин, а той изключително съобразително се завъртя и със странична ножица препарира Морган Де Санктис за 1:0. Много красив и важен гол на сметката на аржентинеца.

В 12-ата минута Наполи създаде нова голова опасност, но бомбеният удар на Хосе Кайехон тресна гредата и излезе в аут.

Освен дефанзивния вал, този път не работеше и атаката на Рома. Тоти, Флоренци и Жервиньо бяха абсолютно изолирани и през първото полувреме Рома не създаде нито едно голово положение.

Напротив - отново Наполи съжаляваше в 26-ата минута след спасен удар на Лоренцо Инсинье. В 43-ата минута дойде и втората греда за Наполи. Страхотният Инсинье изведе Гонзало Игуаин сам пред вратаря Де Санктис, той се забави и топката му избяга, но в крайна сметка върна към наказателното поле, където Марек Хамшик посрещна топката и разтресе напречната греда.

През второто полувреме Рома показа известно раздвижване в играта си и дори успя да създаде голово положение. В 53-ата минута Тоти подаде към Миралем Пянич отдясно почти на аутлинията, той пусна успоредно на голлинията към Флоренци, но италианецът стерля изключително неточно в аут.

В 64-ата минута Наполи можеше тотално да пречупи "вълците". Домакините направиха мълниеносна контраатака чрез Кулибали, той пробяга целия терен и изведе Хосе Кайехон, който реши да прехвърля технично Де Санктис, топката се затъркули към вратата, но малко пред голлинията вездесъщият Раджа Наинголан я изчисти.

Руди Гарсия опита да освежи тима си и минута по-късно включи в игра Хуан Итурбе и Матиа Дестро на местата на Флоренци и Тоти. Рафаел Бенитес отвърна и заздрави дефанзивната линия с "разбивача" Валтер Гаргано.

В крайна сметка Наполи подчерта слабостта на Рома с втори гол в 85-ата минута. Изигралият страхотен мач Гонзало Игуаин намери Хосе Кайехон, а той с удар в левия ъгъл реши мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички