Наполи нанесе тежка загуба на Интер, "нерадзурите" до последно ще треперят за топ 4


Наполи нанесе тежка загуба на Интер, "нерадзурите" до последно ще треперят за топ 4
Снимка: Getty Images/Gulliver

1260 0

Наполи постигна убедителна победа срещу Интер с 4:1 в предпоследния кръг от Серия А. Пьотър Желински изведе Наполи напред в резултата, а Дрис Мертенс удвои. Фабиан Руиз вкара още два гола. Мауро Икарди намали изоставането на Интер от дузпа. По този начин "нерадзурите" не успяха да си гарантират още днес участие в Шампионска лига. Отборът на Спалети се нуждае от победа в последния кръг, за да се класира.

Домакините откриха резултата още в 16', като още от началото бяха по-активният отбор. Страхотно отиграване от страна на Фабиан Руиз намери Пьотр Желински в празно пространство на границата на наказателното поле. Той забеляза, че вратарят не е на голлинията си и вкара за 1:0.

Всички останали попадения бяха резилизани през втората част. В 61' Хосе Кайехон подаде към Дрис Мертенс, който засече топката и отправи удар за 2:0. В 67' Мартинес бе отказан след невероятно спасяване от стража ан Наполи. Малко след това домакините нанесоха и трети удар. Малкюи отигра с подаване към Фабиан Руиз, който отправи нисък удар към мрежата от вътрешността на пеналтерията се разписа.

5 минути след това "нерадзурите" нацелиха греда чрез Мартинес, но отново, след техен пропуск Наполи вкара нов гол. Мертенс асистира на Руиз в наказателното поле, който се озова сам и прати топката в мрежата за втория си гол в срещата. 10 минути преди края влезелият като резерва Мауро Икарди върна едно попадение след дузпа. В 88' Инсиние бе близо до пети гол за неаполитанците, но топката мина покрай вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички