Наполи изстрада обрат срещу Бреша и се върна към победите


Наполи изстрада обрат срещу Бреша и се върна към победите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1388 0

Наполтрудна победа с 2:1 като гост на Бреша в сблъсък от 25-ия кръг в Серия А. Домакините откриха с попадение на Джон Чансейор в 26-ата минута, но с попадения Лоренцо Инсиние от дузпа на Фабиан Руис  през втората част обърнаха резултата.

Гостите стартираха ударно в срещата, след като още в 3' Мертенс проби през защитата на Бреша и нацели напречната греда. В 20' отново той си освободи пространство, стигайки до подаване, но ударът му точно в ръцете на вратаря. В 26' Йон Чансейор успя да надскочи съперниковите защитници и да засече с глава добре изпълнен ъглов удар, за да открие резултата - 1:0. До края на първата част липсваха интересни положения, но през второто играчите на Гатузо излязоха на терена преобразени.

В 47' Матею игра с ръка в наказателното си поле, като първоначално реферът не даде дузпа, а корнер. След преразглеждане на ситуацията обаче се стигна до дузпа, която реализира Лоренцо Инсиние. 5 минути по-късно гостите осъществиха пълен обрат, като Руис стреля от границата на наказателното поле за 1:2. В 63' и Дрис Мертенс се разписа, но попадението не бе зачетено заради засада. Към края на двубоя Марио Балотели от близо не успя да се разпише и прати топката над вратата. Наполи вече актив от 36 точки и излезе временно на 6-ото място в таблицата. Бреша се намира на предпоследната 19-а позиция с 16 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички