Нападател стори това, което Кристиано Роналдо не успя: Ювентус бе близо до крах, но ще играе ФИНАЛ за Купата на Италия (ВИДЕО)


Нападател стори това, което Кристиано Роналдо не успя: Ювентус бе близо до крах, но ще играе ФИНАЛ за Купата на Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1691 0

Ювентус се класира за финала за Купата на Италия, след като удържа аванса си срещу Лацио (2:0 в първия мач) и загуби с 1:2 в реванша в Рим. В мача за трофея "старата госпожа" ще се изправи срещу победителя от двойката Фиорентина - Аталанта ("виолетовите" имат аванс от 1:0 преди гостуването си в Бергамо в сряда (24.04).

Ювентус се измъчи с Лацио, но победи

"Бианконерите" бяха близо до чутовен провал, след като до 83-тата минута изоставаха с 0:2 и авансът им от две попадения бе заличен. Това се случи след две попадения на Валентин Касталянос, който се възползва от две асистенции на Луис Алберто.

Така Касталянос замести по перфектен начин Чиро Имобиле, който лекуваше контузия и не бе готов за цял мач. Той се превърна и в първия футболист на Лацио, който вкарва два гола срещу Ювентус в един мач - след Имобиле от октомври 2017 година.

Чиро се появи в игра в 82-рата минута в търсене на класирането още в редовното време. Секунди след това обаче резерва на съперника, появила се също секунди по-рано - Аркадиуш Милик, засече непосредствено пред голлинията мощно изпълнение на Тимъти Уеа, което бе нещо средно между удар и центриране.

Това бе четвъртият гол за поляка в турнира през сезона (няма играч с повече попадения). Той стана и първият състезател на Юве, който вкарва толкова попадения в едно издание на Купата на Италия след Пауло Дибала през сезон 2016/17 (дори Кристиано Роналдо не съумя да го стори).

До края атаките на римските "орли" не дадоха резултат, а "старата госпожа" удържа. Така "бианконерите" се отличиха с изумително постижение - ще играят във финал за купата на страната в осми случай от последните десет издания. Те печелиха трофея в пет от пътите, като при другите два финала губеха от Наполи и от Интер.

За Ювентус предстоят нови два тежки сблъсъка, в които трябва да затвърди мястото си в топ 4 в Серия А. Отборът първо е домакин срещу Милан (27.04), а след това гостува на Рома (05.05). За Лацио пък предстои нов мач у дома - в шампионата срещу Верона (27.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички