Мъчно, но уверено Италия оглави групата ни


Мъчно, но уверено Италия оглави групата ни

1397 0

Италия се възползва по най-добрия начин от грешната стъпка на водача в групата ни за Евро 2016 и оглави класирането. "Адзурите" победиха с 1:0 Малта у дома.

Успехът бе постигнат без убедителна игра срещу аутсайдера. Победното попадение падна в 70-ата минута и бе дело на Грациано Пеле. В ситуацията останаха съмнения, че нападателят е вкарал с ръка.

През първата част Италия дори допусна да бъде притеснявана пред наказателното си поле, като Алфред Ефионг стреля на няколко пъти, но не затрудни защитниците на Конте. През първата част Бертолачи и Едер имаха шансове да открият резултата, но не успяха да преодолеят стража на малтийците.

След почивката Италия наложи натиск и успя да стигне до попадение. Кандрева проби отдясно и центрира към непокрития Пеле, който не сгреши - 1:0. При търсенето на втори гол концентрацията провали "адзурите".

Шест минути преди края на редовното време Малта можеше шокиращо да изравни. Ефионг се измъкна зад защитата и стреля над излезлия Буфон, но нацели гредата. Същевременно той обаче бе в засада.

Така Италия вече има 15 точки в актива си, докато вторият Хърватия - 14. Норвегия е трети с 2 точки по-малко, а България заема четвърта позиция с 8 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички