Милан вече е в зона "Европа" след лекция срещу Рома на "Олимпико" (ВИДЕО)


Милан вече е в зона "Европа" след лекция срещу Рома на "Олимпико" (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1406 0

Отборът на Милан напомни за най-силните си години, след като изигра перфектен мач срещу Рома в Серия А и спечели гостуването си на "Олимпико" с 2:0. С тази победа играчите на Дженаро Гатузо вече са в зона "Европа", като заемат 7-та позиция, но имат еднакъв брой точки с шестия Сампдория - по 44. "Вълците" не успяха да се върнат на третата позиция и вече са 5-ти с 50 пункта.

Първата част започна с открит футбол, като и двата отбора атакуваха и търсеха ранен гол, а инициативата бе на страната на домакините. До попадение обаче така и не се стигна и двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

След паузата "росонерите" започнаха с натиск и той даде резултат в 48' - Сусо пусна страхотен пас към младия Патрик Крутоне, който с красиво изпълнение с пета откри за своя тим.

Силните изяви през втората част доведоха до още един гол - Никола Калинич изведе Давиде Калабриа в наказателното поле и бранителят с техничен удар удвои аванса на своя тим. Победата на гостите можеше да е много по-изразителна, но правещият страхотен сезон вратар на Рома Алисон опази вратата си от още попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички