Милан срещу Ювентус или дербито, в което всичко може да се случи


Милан срещу Ювентус или дербито, в което всичко може да се случи
Снимка: Getty Images/ Guliver

930 0

Тази вечер от 21,30 часа почитателите на италианския футбол, а и не само те, ще могат да се насладят на дербито между Милан и Ювентус в Серия А. Дерби, по-скоро по традиция, тъй като "бианконерите" са далеч пред "росонерите" в развитието си, но в такива мачове класирането и временното състояние не играят голяма роля и всичко може да се случи.

Ювентус отлита към Милано наранен и раздразнен, след като позволи на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига да им нанесе първа загуба от началото на сезона. Това се случи след късен обрат и насред техния стадион.

Милан през този сезон се представя на приливи и отливи, но успя да се събере и да запише три поредни победи в първенството. Това им позволи да се изкачат на четвърта позиция в класирането, макар да изостават на 10 точки от лидера Ювентус, с който ще мерят сили тази вечер.

Иначе в играта се наблюдават много колебания - на отбора му липсва сработеност, звездният голмайстор Гонсало Игуаин засега не дава това, което се очаква от него, отбраната редовно допуска грешки и едва в последния кръг грандът от Милано успя да завърши мач със суха мрежа.

"Старата госпожа" - наобратно - започна сезона почти перфектно, като сгреши само веднъж досега - завърши наравно с Дженоа. Понякога играта на "бианконерите" не е убедителна, а понякога ядосва треньора Макс Алегри, но важното е, че е ефективна - трите точки почти винаги отиват при тях.

Малко странно е да се види толкова убедителен Ювентус още от началото на сезона в Серия А, обикновено "черно-белите" ускоряват постепенно, за да се създаде поне подобие на интрига в първенството. Но това може да се отдаде на пристигането в отбора на Кристиано Роналдо, който освен че е полезен (има 7 гола и 5 асистенции), и вдъхновява отбора си.

В състава на гостите няма почти никакви кадрови проблеми. Аут за мача е Емре Джан, който има проблеми с щитовидната жлеза, а Дъглас Коста е отново в лазарета. Възстановени за сблъсъка обаче са Манджукич, Кансело и Бернардески. Последният обаче не е готов на 100%, така че едва ли ще се рискува с пускането му в игра днес.

В Милан кадровата ситуация е тежка, направо критична. Куп играчи се контузиха през миналата седмица - Калдара, Билия, Бонавентура, Мусакио. Първите двама дори ще отсъстват с месеци. Здравословни проблеми има и Кутроне, така че място в титулярния състав сигурно ще си спечели Кастийехо. Добрите новини са, че възстановени за двубоя са Чалханоглу и най-вече Игуаин, който пропусна мача с Бетис в Лига Европа.

Мачът започва от 21:30 часа и ще бъде излъчван по MAX Sport 3. Ако нямате възможност да го гледате, можете да го следите на живо в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички